IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Ekim.2023   #1
Çevrimdışı
Haydi Kalk,gidelim.🍂'🕊️


Sessizce evden çık,alma yanına hiç birşey.Sana,sen yetecek emin ol.Uzaklaş,kendini dinle yol nereye gitmek isterse ilk oraya yönel gidebildiğin kadar, dermanın bitene kadar git..
Ne zaman yoruldun orda kal, otur dinlen bir nefes al..
Bak etrafına dön; bak bir kendine düşün daha da düşün kendine zaman ayır, dinlen.
Kendini dinle.. Yalnız değilsin,bak oradan geçecek bir kuş selam edecek.Yuvasında’ki kuşlar sana eşlik edecek.Yaklaşacak sana bir karınca, ağırdır belki yükü ama sana ders verecek, diceksin ki; kendisi küçük yükü ağır ama taşımaya gücü yetiyor diyeceksin.
Gölgesine sığındığın ağaca o ufacık karıncanın kendinden kaç kat büyük yükünü taşıdığını görecek,hayranlıkla izleyecek kendine geleceksin.
Yaprakların ağaçta vakti geldiğinde açmış ama elbet vedâ edeceğini,tıpkı insanlarında vakti gelince dünya’ya gelip, eceli gelince solup gittiği gibi,kendini rüzgarın umursamaz savuruşuna bıraktığında anlayacaksın’ki ,vakti gelmiş kendinden vazgeçmiş, bırakıp teslim olduğunu göreceksin.
Ağacın kollarında saklanan kuş yuvalarından gelen yavru kuşlarının sesini dinle;bak nasıl haykırıyor yuvasına dönmesini istediği,"Annesini.."
Bakıyorsun’ki kimisi,kendi başına minicik bedeni ile zorluklarla mücadele ederken,kimisi koskoca gövdesi ile birilerine muhtaç olduğunu.
Ağaç onca zaman taşıdığı yapraklarını,çiçeklerini, meyvesini, bir rüzgarın hışımına teslim edişini,elinden hiçbir şey gelmeyişini, üzerinde kendisine sığınan onca kuş yuvalarını korumaya almışken,ona yurt yuva olmuşken,istemsizce yurdunu yuvasını bozan rüzgara, kendinden’de vazgeçerek teslim oluşu..
Kural,kanun doğada’da var dedirtti sana belki’de.
Kimileri kazanacak, kimileri kaybedecek sen istesen de, istemesen de..
Yaratılan gökyüzünde ki bulutlar, kimisine gölge olacak rüzgarın etkisi ile, kimisine yağmur olacak, bereket olucak. Kimisinin yurdunu yuvasını dağıtacak.Çiçek tohumlarını serpiştirecek uzaklara, savuracak daha uzaklara..O diyarlara’da gidecek yağmur bulutları, çiğ düşürecek ve büyütecek damla damla yağacak.Büyüdüğün de o çicekler,eline verilecek bir sevgilinin,bir eşin,bir hastanın ve bir Anne nin..
Ve yine kuruyacak, yine son bulucak..

-Rüzgar hafiften sert esiyor,yağmur yağacak üşüyeceksin..
Hasta olacaksın haydi kalk..Kalk gidelim...

-Gördün’ki hayat bu, birileri yaşatacak birileri yaşayacak..
İmtihanın’dır.Elbet, ilâhi "Adalet" yerini bulacak...
Müsterih ol,sabret... Haydi kalk gidelim...🍂’🕊️

iÇRe~

Konu iÇRe tarafından (15.Ekim.2023 Saat 11:31 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık