IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Muhabbet Kuşu Tırnak Kanamasını Durdurmak İçin Neler Yapılmalıdır?


Muhabbet kuşu tırnak kanaması nasıl durdurulur? Özellikle de tırnak kesme işlemi sırasında muhabbet kuşlarının tırnaklarının kanaması durumuyla karşılaşabilirsiniz. Eğer muhabbet kuşunuzun tırnağının kanadığını görürseniz, tırnağının kanayan yerine bir miktar bebek pudrası sürmeniz önerilir. Bu sayede kanamanın durdurulması kolay olabilecektir. Az miktarda bebek pudrası sayesinde kuşunuzun tırnağında meydana gelen bu kanama önlenebilir. Bundan dolayı muhabbet kuşu tırnak kesme işlemi sırasında yanınızda mutlaka bebek pudrası bulundurmanız da tavsiye edilir.

Kesik, takılma sonucu kanama görülmesi gibi durumlarda ise kuşunuzun tırnağında herhangi ciddi bir durum olup olmadığına bakmanız önerilir. Ciddi bir sorun yok ise kanamanın kısa sürede durması mümkündür. Küçük kanamalarda yine benzer şekilde bebek pudrası sürülebilir. Ancak yine de büyük çaplı kanama ve hasarlarda kuşunuzun veteriner kontrolünden geçmesi şarttır.

Kanamanın durması için bebek pudrası kullanımı yaygındır ve kimi zaman kuşunuzun çok daha hırçın olacağı bu anda onu sakinleştirmek için sizin de sakin kalmanız gerekir. Dilerseniz pudrayı sürmeden önce temiz bir pamuk ile bu alana bir nevi pansuman yapmanız da önerilmektedir. Yine de ciddi bir yaralanma söz konusu ise veterinere gitmeniz çok önemlidir. Bu sayede ciddi problemlere anında müdahale edilebilir. Sonuç olarak kuşunuzun da herhangi bir acı çekmeden iyileşmesi daha kolay olur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık