IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Papağanlarda En Sık Görülen Hastalıklar Nelerdir?


Papağan Humması (Psitakoz – Papağan Ateşi): Hücrede türeyen ve yaşamaya başlayan zararlı bakteriler tarafından oluşan bu hastalığın temel belirtileri iştahsızlık, nefes güçlüğü, depresyon, ishal ve gözde çapaklanmadır. Bu belirtileri erken yakalamak ve bir an önce tedaviye başlamak mühimdir; aksi takdirde bu hastalık papağanınızda ani bir ölüme yol açabilir. Papağan hummasının tedavisi veteriner tarafından verilecek olan doğru antibiyotik ilaçlardan geçer.

Polyoma Virüsü: Karında şişkinlik, iştahsızlık, kusma, kilo kaybı ve dehidrasyon gibi başlıca belirtileri olan bu virüs, aynı şekilde virüs bulaşmış başka bir kuştan bulaşabilir. Bu virüsün en temel taşıyıcıları, muhabbet kuşları olarak bilinir. Ölümcül olma özelliği taşıyan bu virüs, özellikle genç kuşları etkisi altına alır. Polyoma virüsüne karşı aşı yaptırmak, kendisinden korunmanın en ektili ve en kalıcı çözümüdür. Tabii ki bu, kuş henüz yavru iken uygulanması gereken bir süreçtir. Virüse kapılmış bir kuş için maalesef bilinen herhangi bir tedavi yoktur.

Pacheco Hastalığı: Özellikle titreme, anoreksi, yeşil ve kıvamsız dışkı ve uyuşukluk gibi bariz semptomları olan bu hastalık da viral ve ölümcül niteliktedir. Özellikle sümük ve dışkı ile bulaşan bu virüs, kuşlar stres altında kaldığında kendini belli etme özelliğine sahiptir. Taşınma, arkadaşının ölümü ya da üreme gibi stresli dönemlerden geçen papağanlarda bu virüsün çıkma olasılığı daha yüksektir. Acyclovir içerikli bir antibiyotik Pachero virüsünün kalıcı çözümüdür. Öte yandan erken teşhis ve tedavi edilmeyen virüs böbreklerde kalıcı hasara yol açabilir.

Giyardiya Kisti: Parazit niteliği taşıyan bu hastalık, yine bu kistten mustarip olan diğer kuşlardan bulaşarak geçer ve başlıca belirtileri ishal, ciltte kuruluk, kaşıntı ve kilo kaybıdır. Yine antibiyotik ile tedavi edilebilen bu hastalıktan korunmanın en etkili yolu, papağanınızın kafesini daima temiz tutmanızdır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık