01.Şubat.2024 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
1.02.2024 Günün Yemeği
Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler
2 adet hazır yufka 200 gram beyaz peynir 3-4 dal maydanoz (kıyılmış) 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Kızartmak için: 500 ml. ayçiçek yağı (2,5 su bardağı) Muska Böreği Tarifinin Püf Noktası Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir. Muska Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın. İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin. Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın. Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz. Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın. Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin. Afiyet olsun! Muska Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli. Muska Böreği Tarifinin Servis Önerisi Peynir, zeytin, domates, salatalık ve sıcak çayla servis edebilirsiniz. |
|
|