IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
51 ilde yapılan seçim anketinde çarpıcı sonuç! İYİ Parti'nin oyu yüzde 20'nin de üzerine çıktı, akıllara Akşener'in


2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde birbirinden çarpıcı gelişmelerin yaşandığı anket sonuçları paylaşılmaya devam ediyor. ORC Araştırma'nın Ağustos ayında 51 ilde yaptığı ankette AK Parti yüzde 27,3 ile ilk sırada yer alırken onu yüzde 25,1 ile CHP ve yüzde 21,1 ile İYİ Parti takip etti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda açıklama yapan İYİ Parti lideri Akşener "Biz haziran sonu bakın göreceksiniz yüzde 20'yi net bir şekilde göreceğiz" ifadesini kullanmıştı.
Siyasi partilerin Haziran 2023'te yapılacak olan seçimler için çalışmaları sürerken anket şirketlerinin yaptığı araştırmalara da bir yenisi eklendi.


Son olarak ORC Araştırma'nın, 18-22 Ağustos tarihleri arasında, 51 ilde 5 bin 310 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankette dikkat çeken sonuçlar yer aldı. Ankette vatandaşlara, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.







Anketin sonuçlarına göre yüzde 27,3 oy alan AK Parti ilk sırada yer aldı. CHP ise yüzde 25,1 ile ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı yüzde 2,2 oldu. İyi Parti'nin de yüksek oy oranı dikkat çekerken yüzde 21,1 ile üçüncü sırada yer aldı.
İşte ORC Araştırma'nın paylaştığı o anketin sonuçları;



51 ilde yapılan anket sonuçlarında İyi Parti'nin yüzde 21,1'e kadar çıkan oyları akıllara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz aylar yaptığı "7 araştırma şirketine aboneyiz, özel bir çalışma yapmıyoruz. Onlar her ay yapıyorlar ve kamuoyu ile paylaşıyorlar, bizim oylarımız da orada ortaya çıkıyor. Bunların ortalaması yüzde 18, nisan ayı için. Biz haziran sonu bakın göreceksiniz yüzde 20'yi net bir şekilde göreceğiz" açıklamasını akıllara getirdi.


haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık