IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Göz hastalıkları çeşitleri nelerdir?


Konjenital (doğuşsal) kaynaklı birçok göz hastalığı ile birlikte gelişen teknoloji ile artan televizyon ve akıllı cihaz kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan göz problemlerinden bahsedilebilir.

Glokom (Göz Tansiyonu): Göz içi sıvıyı dışarı bırakan kanallarda meydana gelen yapısal tıkanıklık, sıvının dışarıya yeterli miktarda boşaltılamaması neden olup göz içi basıncı artırır. Artan göz basıncı da göz sinirlerinde kayıplara neden olarak bulanık görme, şiddetli baş ve göz ağrısı gibi problemlere yol açar.

Katarakt (Göze Perde İnmesi): İlerleyen yaşlarda ve şeker hastalarında görülme oranı daha yüksek olan Katarakt, göz merceğinin saydamlığını yitirdiği bir göz hastalığıdır. Göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi ile ağrısız ve hızlı bir şekilde ilerleyen görme kaybı, göz kamaşması ve ışığa karşı şiddetli hassasiyet gelişir.

Renk Körlüğü: Görme merkezinde renk ayırt etmeyi sağlayan özel pigmetlerin olmaması ya da yeterli miktarda pigment bulunmamasına bağlı gelişen, genellikle kalıtsal seyreden bir görme problemidir. Renk körlüğü genellikle kırmızı, yeşil ve mavi renklerden bir ya da daha fazlasını ayırt edememeyle ortaya çıkar.

Şaşılık: Sıklıkla doğuştan gelen veya kaza ya da ateşli hastalıklar sonucu oluşabilen şaşılık problemi, iki gözün bir noktaya paralel bir şekilde bakmasını engelleyen bir göz problemi olarak tanımlanabilir.

Alerjik Konjonktivit: Toplumda en sık görülen göz hastalıklarının göz alerjileri kaynaklı olarak geliştiği söylenebilir. İlaçlara ve makyaj ürünlerine karşı gelişen Temas Göz Alerjisi, sıcak ve kuru iklim kaynaklı Bahar Göz Alerjisi, saman nezlesi olarak bilinen Mevsimsel Alerjik Konjonktivit en sık karşılaşılan alerjik göz hastalıklarındandır.

Ektropiyum: Yaşlılık dönemlerinde yaşlılığa bağlı gelişen göz kapağı sarkmaları, göz kapağının ters dönmesi olarak da bilinen yaygın bir göz problemidir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık