IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
OPEC'in petrol üretimi ekimde günlük 80 bin varil arttı




Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) ham petrol üretimi ekimde önceki aya göre günlük 80 bin varil artışla 27,9 milyon varile yükseldi.

OPEC'in aylık petrol piyasası raporuna göre, üretimde en fazla artış Angola, İran ve Nijerya'da gözlenirken, Libya, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te üretim azaldı.

Günlük petrol üretimi Angola'da 51 bin varil, İran'da 46 bin varil ve Nijerya'da 17 bin varil arttı. Üretim Libya ve Suudi Arabistan'da 26 bin varil ve Kuveyt'te 24 bin varil azaldı.

Ekimde OPEC'in ham petrol üretiminin küresel üretimdeki payı ise yüzde 27,5 olarak kayıtlara geçti.

OPEC dışı ülkelerin üretimi ise aynı dönemde günlük yaklaşık 200 bin varil artışla 73,7 milyon varil oldu. Söz konusu artışta Norveç ve OECD Amerika ülkeleri başı çekerken, Rusya ve Brezilya'da üretim azaldı.

Buna göre, küresel petrol üretimi ekimde bir önceki aya göre günlük 270 bin arttı ve yaklaşık 101,6 milyon varil seviyesinde gerçekleşti.

Dünyadaki petrol sondaj kuyusu sayısı geçen ay 18 artışla 1848'e yükseldi. Sondaj kulesi sayısı OPEC ülkelerinde 8, OPEC dışı ülkelerde ise 10 arttı.

2024'TE PETROL TALEBİ ARTACAK

Raporda, bu yıla ilişkin küresel petrol talebi öngörüsü de yukarı yönlü revize edildi.

Buna göre, bu yıl küresel petrol talebinin geçen yıla göre 2,5 milyon varil artması ve 102,1 milyon varil olması bekleniyor.

Gelecek yıl ise Çin'in ekonomik toparlanma sürecinin olumlu yönde ilerlemesinin petrol tüketimini de desteklemesi bekleniyor. Buna göre, küresel petrol talebinin günlük 2,2 milyon varil artışla yaklaşık 104,3 milyon varil olması bekleniyor.

Talebin OECD ülkelerinde gelecek yıl bu yıla göre günlük 260 bin varil artarak yaklaşık 46 milyon varil, OECD dışı ülkelerde ise günlük 2 milyon varil artarak yaklaşık 58,3 milyon varil olacağı hesaplanıyor.

Kaynak:ntv.com.tr
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık