IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Temmuz.2023   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
TCMB Politika Faizini Yükseltti, Kredi Kartı Faiz Oranları Arttı




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek enflasyon ve artan mali risklerle mücadele etmek amacıyla politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti. Bu faiz artışı sonrasında ise kredi ve kredi kartı faiz oranlarındaki üst limit de arttırıldı. Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının faiz tavanı da değişti. Bu düzenlemelerin yanı sıra, TCMB'nin ekonomideki diğer alanlarda da politika değişiklikleri yapması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek enflasyon ve artan mali risklerle mücadele etmek amacıyla politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseltti. Bu faiz artışı sonrasında ise kredi ve kredi kartı faiz oranlarındaki üst limit de arttırıldı.

Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının faiz tavanı değişti

Politika faizi artışı, son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklara bir çözüm olarak görülüyor. Ancak vatandaşları ve mevduat sahiplerini etkileyecek önemli düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Buna göre Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde artış yaşanacak.



1 Ağustos'ta geçerli olmak üzere, TCMB, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının (KMH) faiz tavanlarına üst limitler getirdi. Buna göre, kredi kartı ve KMH faiz tavanı aylık yüzde 1,91'den yüzde 2,13'e yükseltildi. Vergiler dahil maliyet ise yüzde 2,77 olarak belirlendi. Ticari krediler için tavan uygulama yüzde 37,8'e yükseldi.

234234342

Bu düzenlemelerin yanı sıra, TCMB'nin ekonomideki diğer alanlarda da politika değişiklikleri yapması bekleniyor. Enflasyon ve mali risklerle mücadele için TCMB'nin para politikalarını sıkılaştırmaya devam edebileceği düşünülüyor.

Kredi kartı ve KMH üst limiti geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenmişti. Daha önce yayınlanan karar ile yüzde 1.36'ya 0.55 puan eklenmesiyle Temmuz ayından itibaren kredi kartına uygulanacak azami faiz oranı yüzde 1.91'e yükseltilmişti. Ancak artık bu limit yüzde 2,77 olarak uygulanacak.

Tebliğe eklenen geçici bir madde ile de referans oran 1-31 Temmuz tarihleri arasında yüzde 1.36 olarak belirlendi. Buna göre kredi kartlarına temmuz ayında uygulanacak azami faiz oranı ise yüzde 1.91 olan referans faiz oranına yüzde 0.82 eklenmesiyle yüzde 2,77 olacak.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın.Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık