IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.Mayıs.2020   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Kabil'de polis üniformalı saldırganlar doğum kliniğini hedef aldı: İki anne doğum yaparken vuruldu


Afganistan'da bir kadın doğum hastanesine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Saldırıda 18 bebek annesiz kalırken, iki annenin saldırıya doğum sırasında yakalandığı ve bir annenin bebeğini korumak için kuvözün üzerine kapandığı ortaya çıktı.





Afganistan'ın başkenti Kabil'de Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün doğum kliniği olarak çalıştırdığı Daştibarçi Hastanesi'ne, polis üniformalı üç kişi tarafından saldırı düzenlendi. Binaya girdikten sonra doğum ünitesine yönelen üç saldırgan olayın ardından güvenlik güçlerince öldürülürken, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.


ÖLENLERİN ÇOĞU YENİ DOĞUM YAPMIŞ ANNELER
Ölenlerin çoğu yeni doğum yapmış anneler. Hayatını kaybedenler arasında hamile kadınlar, iki bebek, hemşireler, ebeler ve bir polis memuru da var. Afgan yetkililere göre saldırı sırasında Hacer adlı bir kadın ikinci çocuğunu dünyaya getirmek üzereydi. Doğmamış bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden kadının altı yaşındaki kızına henüz annesinin ve kardeşinin öldüğü söylenmedi. Hacer'in kocası Muhammed Hüseyin, "Henüz kızıma bir şey söylemedik. Nasıl söyleyeceğimizi de bilmiyoruz" dedi.


BEBEĞİ KURTARMAK İÇİN ÜSTÜNE KAPANDI
Saldırının ortasında doğum yapan bir anne ve bebeği kurtulurken, yan odada bebeğini kurtarmak için kuvözün üzerine kapanan bir anne yaşamını yitirdi. Bebeğin yara almadığı ve durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Saldırının hemen sonrasındaki kargaşa ortamında aileler uzun süre bebeklerini aradı.




"BİR ANNENİN DOĞUM YAPARKEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEK BAŞKA BİR ŞEY"
Saldırıdan sonra hastaneye giden Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Vahid Mecruh, "Hala şok içindeyim. Öldürülmüş insanlar görmeye alıştık ama bir annenin doğum yaparken öldürüldüğünü görmek başka bir şey" dedi. Mecruh, hayatta kalan bebeklerin kimlik tespiti yapıldıktan sonra başka bir hastaneye nakledildiğini söyledi. Kimlikleri, ebe ve hemşirelerin yardımıyla belirlenen bebeklerin karınlarına adları yazıldı.


SALGIN HASTANESİ DEZENFEKTE EDİLEREK DOĞUM KLİNİĞİ OLACAK
Afganistan'da hastaneler, koronavirüs salgını nedeniyle, kapasitelerinin üzerinde hizmet veriyor. Salgında koronavirüs tedavi merkezine dönüştürülen bir kadın doğum hastanesi saldırıdan sonra dezenfekte edilerek yeniden doğum kliniği olarak hizmet vermeye başlayacak.





SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI
Bazı insan hakları kuruluşları tarafından savaş suçu olarak nitelenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Taliban saldırıyla bağlantısı olmadığını öne sürdü. Hastanenin bulunduğu mahallede çoğunlukla Şiilerden oluşan Hazara toplumu yaşıyor. Bölge, daha önce IŞİD'in saldırılarına uğramıştı. IŞİD son olarak Mart ayında Hazara toplumunun önde gelen isimlerinden birinin cenazesinde de saldırı düzenlemişti.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık