IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Filistin'e destek yürüyüşlerine tepki gösteren İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı




Filistin'e destek yürüyüşlerine tepki gösteren İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevden alındı.

İngiltere'de 5 haftadır düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşleriyle ilgili, "Bu böyle devam edemez" değerlendirmesini yapan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı.

GÖREVDEN ALINDI
Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevinden alındı. BBC'de yer alan habere göre İngiltere hükümetinden bir kaynağın aktardığına göre, Başbakan Rishi Sunak'ın bugün kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

MAKALENİN ARDINDAN BASKILAR ARTMIŞTI
Braverman üzerindeki baskılar, Perşembe günü Times'da yayımlanan makalesinin ardından artmıştı. Braverman, Times gazetesinde Perşembe günü yayınlanan makalesinin ardından artan baskı altındaydı. Makalede, İngiltere'deki Filistin yanlısı protestoları eleştiriyor, bunun Kuzey İrlanda'dakileri "rahatsız edici derecede hatırlattığını" söyleyerek düzenleyenleri "Filistin yanlısı çeteler" olarak adlandırıyordu.

LONDRA POLİSİNİ YANLI OLMAKLA SUÇLAMIŞTI
Ayrıca Londra Polis Teşkilatını protestolara karşı "çifte standart" uyguladığını ifade ediyordu. Yayımlanmasının ardından başbakanlığın, Braverman'ın makalesini onaylamadığı ortaya çıktı.



AÇILAN PANKARTLARDAN RAHATSIZ OLDU
Braverman X hesabından yaptığı paylaşımda, Londra'da dün düzenlenen Filistin'le dayanışma yürüyüşü ve aşırı sağcıların Ateşkes Günü kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerde Londra polisinin gösterdiği performansı övmüştü. Yaşanan şiddet olaylarında bazı polislerin yaralandığını kaydeden Braverman, yürüyüşte sergilenen bazı pankartları ve sloganları "hastalıklı, tahrik edici ve bazen suç niteliği taşıyan" şeklinde yorumlamıştı.



"BU BÖYLE DEVAM EDEMEZ" DEMİŞTİ
Braverman, "Antisemitizmle ırkçılığın her türlüsü ve terörizme bu kadar değer verilmesi son derece rahatsız edici. Bu böyle devam edemez." ifadelerini kullandı. Her hafta düzenlenen eylemler nedeniyle, "Londra sokakları nefret, şiddet ve antisemitizmle kirleniyor." ifadelerine yer veren Braverman, kentteki Yahudi toplumunun da tehdit altında hissettiğini belirtmişti.



YENİ BAKAN JAMES CLEVERLY OLDU
Öte yandan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın bugün görevden alınmasının ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı görevine mevcut Dışişleri Bakanı James Cleverly getirildi. Boşalan Dışişleri Bakanlığı'na ise Eski Başbakan David Cameron atandı.



Kaynak:haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık