IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Netanyahu'dan bakanlarına Nekbe uyarısı: Sözlerinize dikkat edin




İsrail Tarım Bakanı Avi Ditcher'in Gazze'deki sivil nüfusun sürgüne zorlanması ile ilgili, "Gazze Nekbesi ile karşı karşıyayız" demesi Başbakan Binyamin Netanyahu'yu küplere bindirdi. Netanyahu, bakanlara, "Sözlerinize dikkat edin" uyarısında bulundu. Filistin toprakları üzerinde 14 Mayıs 1948'de İsrail'in kurulmasıyla birlikte bölgedeki nüfusun zorunlu göçe maruz kalması, Filistinliler tarafından "büyük felaket" anlamına gelen "Nekbe" olarak isimlendiriliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tarım Bakanı Avi Ditcher'in Gazze Şeridi'ndeki sivil nüfusun sürgüne zorlanmasını "2023 Gazze Nekbesi" şeklinde tanımlaması üzerine bakanlara, "Sözlerinize dikkat edin" uyarısında bulundu.

İSRAİL TARIM BAKANI: GAZZE NEKBESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
İsrail'in Gazze'deki katliamları devam ederken Tarım Bakanı Avi Ditcher çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Kanal 12 televizyonunda bir programa katılan Dichter, saldırı altındaki Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden güneyine, Mısır sınırına doğru sürgün edilmesiyle ilgili soru üzerine "Gazze Nekbesi ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: SÖZLERİNİZE DİKKAT EDİN
Bu ifade, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu küplere bindirdi. Netanyahu, kabinesindeki bakanlara "Sözlerinize dikkat edin" uyarısında bulundu.

İSRAİL 2 MİLYON FİLİSTİNLİYİ SİNA'YA SÜRMEYE ÇALIŞIYOR
İsrail yönetiminin Gazze'de yaşayan 2 milyondan fazla Filistinliyi Mısır'ın Sina Çölü'ne sürme planı olduğuna ilişkin endişeler son günlerde artmış durumda. İsrailli Yahudi insan hakları aktivisti Ofer Neiaman, Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden güneyine sürülmesini "etnik temizliğin ilk adımı" olarak nitelemişti. Neiman, İsrail'de hükümetin nihai hedefinin Gazze'deki Filistinlileri Mısır'ın Sina Çölü'ne sürmek olduğunu dile getirmişti.

1948'DE 1 MİLYONA YAKIN FİLİSTİNLİ SÜRÜLDÜ
Tarihi Filistin toprakları üzerinde 14 Mayıs 1948'de İsrail'in kurulmasıyla zorunlu göçe ve katliamlara maruz kalan Filistinliler, o günü "büyük felaket" anlamına gelen "Nekbe" olarak isimlendiriyor. İsrailliler için "bir devletin kuruluş" günü olan 14 Mayıs 1948, Filistinliler için ise nüfuslarının yüzde 67'sine tekabül eden 957 bin kişinin vatanlarından zorla çıkarılması, kültürel, sosyal dokunun yok edilmesiyle başlayan ve günümüze kadar devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı anlamına geliyor. O tarihten bu yana nüfus artışıyla Filistinli mültecilerin sayısı dünya genelinde 6 milyonu geçti. Bunların yaklaşık 5,3 milyonu BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) kayıtlı durumda.

675 KÖY VE KASABA YOK EDİLDİ
İsrail güçleri Nekbe'de Filistinlilere ait 675 köy ve kasabayı yok etti, binlerce Filistinliyi öldürdü. Birçok tarihi Filistin şehri de Yahudileştirildi. Bu süreçte Necef Çölü (Negev) bölgesinde yaşayan Bedevi kabileler yerlerinden edildi. Ayrıca yerleşim bölgelerinin isimleri değiştirilerek kültürel kimlik de hedef alındı.







Kaynak: AA / Politika
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık