IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Netanyahu'ya destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 35 gün sonra çarpıcı çıkış: İsrail'i durmaya çağırıyoruz




İsrail'in işgal altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı saldırılarına başından beri destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan şaşırtan bir çıkış geldi. Macron, İsrail saldırıları nedeniyle yarısı çocuk 11 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği Gazze'deki insanlık dramına ilişkin, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Gazze'deki insanlık dramına ilişkin 35 gün sonra dikkat çeken açıklama geldi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına arka çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, şaşırtıcı bir açıklama yaparak, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." dedi.

35 GÜN SONRA GERİ ADIM ATTI
Fransa'nın başkenti Paris'teki Élysée Sarayı'nda özel bir röportaj veren Macron, İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşete ilişkin 35 gün sonra şaşırtıcı ifadelere imza attı.

"İSRAİL'İ DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
2023 Paris Barış Forumu'nda Gazze'deki insanlık dramının gündeme geldiğini ve ateşkes yapılmasının gerektiğini söyleyen Macron, " Gazze'de bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İ ZİYARET ETMİŞTİ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Geçtiğimiz ay Fransa'nın İsrail'e desteğini göstermek için Tel Aviv'e gelen Macron burada İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmüştü. Macron, "Bu terör örgütleriyle şüpheye yer vermeden ve bu çatışmayı daha fazla büyütmeden mücadele etmenin görevimiz olduğunu düşünüyorum. Aktardığınız uyarıları da paylaşıyorum. Bu terör gruplarını açıkça hedef almak, hedefe yönelik operasyonlar düzenlemek bir zorunluluktur. Ülkeniz ve tüm bölge için barışı, güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle saldırıya girişmek veya bu savaşa katılmak isteyen diğer potansiyel terör gruplarına da çeşitli mesajlar ilettik ve Hizbullah'ı açıkça uyardık, çok açık mesajlar verdik" ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTLARDA
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506'sı çocuk, 3 bin 27'si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İSRAİL ORDUSU HASTANELERİ HEDEF ALIYOR
İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ
İsrail ordusu ile Lübnan'da bulunan Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık