IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Yemen'deki Husiler'den ABD'ye tehdit: Gazze'de soykırım durmazsa savaş gemilerini batırırız




İsrail'e önceki gün İHA ve füzelerle saldırı gerçekleştiren Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'yi tehdit etti. Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırımı durdurulmadığı takdirde ABD savaş gemilerini batıracaklarını açıkladı.

Gazze'deki katliam nedeniyle İsrail'e dün İHA ve füze saldırısı gerçekleştiren Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD'ye tehdit savurdu. Husiler, Gazze'deki soykırımın durmaması halinde ABD savaş gemilerini batıracaklarını açıkladı.

"ABD SAVAŞ GEMİLERİNİ BATIRIRIZ"
Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana bombalayan İsrail sivilleri katletmeye devam ederken, Yemen'deki İran destekli Husiler'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Önceki gün İsrail'i İHA ve füzelerle vuran Husiler, İsrail'e destek veren ABD'ye tehdit savurdu. Husiler, Gazze Şeridi'ndeki soykırımın durdurulmadığı takdirde ABD savaş gemilerini batıracaklarını açıkladı.

HUSİLER, İSRAİL'E İHA VE FÜZELERLE SALDIRMIŞTI
Yemen'deki İran destekli Husiler dün, insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiği bildirilmişti.

"FİLİSTİN'İ SAVUNMAK KUTSAL GÖREVİMİZ"
Yapılan saldırılar sonrası Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sare'e kameraların karşısına geçerek, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" demişti.

İSRAİL SAVAŞ GEMİLERİ KIZILDENİZ'DE
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise; "Durum değerlendirmesi doğrultusunda ve bölgede artan savunma çalışmaları kapsamında Deniz Kuvvetleri'ne ait füze gemileri Kızıldeniz bölgesine ulaştı" denilmişti.

2014'TEN BERİ BİR İLK
Öte yandan; Yemen'de Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve diğer bazı bölgeleri kontrollerinde tutan İran destekli Husiler, ilk defa İsrail'e yönelik saldırıları üstleniyor.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık