IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Ekim.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Rusya tarafını belli etti: Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz




Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak operasyon başlattı. Operasyonla birlikte Hamas'a ait silahlı güçler de İsrail'e girdi. Dünya gündeminde bir numaraya oturan konuyla ilgili bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "1967 sınırları içerisinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattı. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldı. Bir anda dünya gündemine oturan konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.



1967 SINIRLARINA VURGU YAPILDI
Yapılan açıklamada "Moskova yönetimi, 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail ile barış ve güvenlik içinde yaşayan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için müzakerelerden yana tavrını koruyor" ifadelerine yer verildi.



ERDOĞAN DA SIK SIK GÜNDEME GETİRİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı BM Genel Kurulu'nda sık sık bu konuyu gündeme getiriyordu. Erdoğan yaptığı açıklamada "Ben merak ediyorum bu İsrail neresi? İsrail doymuyor, şimdi de kalan toprakları alma derdinde. İsrail insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alıyor.BM kürsüsünden soruyorum; İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 mi, 1967 sınırları mı geçerlidir?" demişti.

Kaynak:haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık