IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Eylül.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Irak'ın Kerkük şehrinde Türkçe tabelalar asıldı




Irak'ın Kerkük şehrinde Türkçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesi sonrası devlet binalarına ve caddelere Türkçe tabelalar asıldı. Kerkük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tabelalarda Arapça, Kürtçe ve Süryanice dillerine ek olarak Türkçe dili de kullanılmaya başlandı.

Irak'ın Kerkük şehrinde Türkçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesinin ardından Türkçe tabelalar devlet binalarına ve caddelere asıldı. Kerkük Valiliği tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan açıklamada İrak'ın Türkmen kenti Kerkük'te 2008 yılında alınan Türkçe'nin resmi dil olması kararı yürürlüğe girmişti.

"TÜRKÇE, ŞEHİRDE ANA DİL OLARAK KULLANILACAK"
Kerkük Valisi Rakan El-Cuburi'nin aldığı resmi kararın ardından tüm resmi dairelerin yanı sıra havaalanı ve ana caddelere Türkçe tabelalar asıldı. Tabelalarda 4 dil birlikte kullanıldı. Kerkük Valiliği Medya ve İletişim Sorumlusu Mervan El-Ani, Kerkük'te 250 resmi dairede Arapça, Kürtçe ve Süryanice'nin yanında Türkçe yazılar eklenerek tabelaların asıldığını söyledi. El-Ani, "Türkçe, şehirde ana dil olarak kullanılacak." ifadelerini kullandı.

"TÜRKÇE DİLİNİN TABELALARA EKLENMESİ İÇİMİZE SU SERPTİ"
Vali Rakan El-Cuburi'nin aldığı kararla Kerkük'te farklı dillerin aynı anda kullanılıyor. Herkes birlik içinde, eşit yaşamalı, herkesin kendi dilini öğrenmesi yasal hakkı olmalı" ifadelerini kullandı. Kerküklü vatandaş İbrahim Şehap, "Türkçe dilinin tabelalara eklenmesi içimize su serpti. Evet, bu uygulama geç kaldı ama çok şükür Türkçe tabelaları gördük ve bunun tüm tabelalarda olmasını umuyoruz" dedi.

"KARARDAN SONRA DÜKKANIMIN TABELASINI DEĞİŞTİRİRİM"
Cemil Nürettin ise, "Türkmen okullarında okuduğum için Arapça ve Kürtçe anlayamıyordum. Tabelalara eklenen Türkçe yazılar ile Arapça ve Kürtçe yazıların ne anlama geldiğini öğrendim. Bu karardan sonra ben de dükkanımın tabelasını değiştiririm. Tabelama Türkçe yazacağım ve bundan dolayı da çok mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık