IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Eylül.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Endonezya'da domuz eti yemeden önce besmele çeken fenomen 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı




Endonezyalı TikTok fenomeni Lina Lutfiawati, domuz eti yemeden önce besmele çektiği video nedeniyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Lina, aynı zamanda 16 bin 245 ABD doları para cezasına çarptırıldı. Bu ceza ödenmezse TikTok fenomeninin hapis cezası üç ay uzatılacak.

Endonezya'da 33 yaşındaki TikTok fenomeni Lina Lutfiawati, Tiktok hesabından paylaştığı videoda domuz eti yemeden önce besmele çekti. Hakkında dini değerlere hakaret ve nefret körükleme suçlarından dolayı dava açılan Lina, mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının yanı sıra 16 bin 245 ABD doları para cezası verilen Lina, bu parayı zamanında ödemezse hapis cezası üç ay uzayacak.

"BİSMİLLAH" DEDİĞİ VİDEOYU YAYINLADI
Lina Mayıs ayında, domuz derisi yemeden önce "Bismillah"dediği bir video yayınladı. O sırada Endonezya'nın geri kalanının aksine Hindu nüfusunun çoğunlukta olduğu turistik bir bölge olan Bali'de tatilde bulunuyordu. Lutfiawati, domuz etini merak ettiği için denediğini söyledi.

2 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Milyonlarca izlenmeye ulaşan video ağır eleştiri aldı. Şikayet üzerine Lina hakkında "nefret dolu bilgiyi yaymak ve etnik köken, din ve ırk üzerinde düşmanlık oluşturmak" suçlarından soruşturma açıldı. Başta Müslüman dini kuruluşu olan Ulema Konseyi olmak üzere ülkedeki mufazakarlar Lina'ya sert tepki gösterdi. Fenomen isim 2 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme Lina'ya 16 bin 245 ABD doları para cezası da verdi. Lina, bu parayı zamanında ödemezse hapis cezası 3 ay uzayacak.

2 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Müslüman olan Lina, Hint Bollywood filmlerine olan sevgisi nedeniyle Hint adını benimseyen Lina Lutfiawati ismini aldı. 2 milyonun üzerinde TikTok takipçisi bulunan fenomen Hindistan'da da bir işletmeye sahip.

Kaynak: Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık