IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Eylül.2023   #1
Çevrimiçi
ABD'den Azerbaycan'a çağrı: Askeri eylemlerden endişeliyiz,


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü operasyondan endişe duyduklarını belirterek Bakü'ye ateşkes çağrısı yaptı. Blinken, "ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ'da antiterör operasyonu gerçekleştiren Azerbaycan'a ateşkes çağrısı yaptı. Blinken, "ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor." ifadelerini kullandı.



AZERBAYCAN ANTİTERÖR OPERASYONU BAŞLATTI
Azerbaycan, Ermenistan'ın Karabağ'daki provokatif eylemlerini sonlandırmaması üzerine bölgede antiterör operasyonu başlattı. Operasyonda Azerbaycan askerleri çok sayıda Ermenistan hedefini yok etti.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Tüm dünya Karabağ'daki gelişmeleri takip ederken, ABD'den de açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü terörle mücadele operasyonu hakkında yazılı açıklama yaptı.

AZERBAYCAN'A ATEŞKES ÇAĞRISI
Blinken, Azerbaycan'a ateşkes çağrısı yaparak, "ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor. Bu eylemler Dağlık Karabağ'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor ve barış umutlarını baltalıyor" dedi.

"DİYALOG KURULMALI"
Anlaşmazlıkların çözümü için güç kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Blinken, söz konusu operasyonun bölgede adil ve onurlu bir barış için gerekli şartların oluşturulması yönündeki çabalara ters düştüğünü aktararak, "Düşmanlıklara derhal son verilmesi ve Bakü ile Dağlık Karabağ halkının temsilcileri arasında saygı çerçevesinde diyalog kurulması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık