IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Temmuz.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Hollanda'da istifa krizi! Eşi Müslüman olan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı tehditler nedeni





Hollanda Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve hükümet ortağı Demokratlar 66 Partisi lideri Sigrid Kaag, güvenlik gerekçesiyle siyaseti bırakma kararı aldı. Eşi Filistinli olan, 4 çocuk annesi Kaag kararına gerekçe olarak ailesine yönelik tehditleri gösterdi. Kaag, popülizm ve İslamofobi karşıtı görüşleriyle öne çıkan bir isimdi.


"İŞİM AİLEME ZARAR VERİYOR"
"İşim aileme zarar veriyor" diyen Kaag, Hollanda'da yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edecek. Kaag, son dönemde Hollanda siyasetinde adından en çok söz ettiren isimlerden biriydi. Ülkenin ilk kadın maliye bakanı olmasının ardından Kaag'ın Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olabileceği konuşuluyordu.


HEDEF HALİNE GELDİLER
Hollanda medyasına göre, "Filistinli bir erkekle evli olması nedeniyle Kaag'ın özel hayatı, dehşet verici bir şekilde, büyüteç altındaydı". Aşırı sağcı kesim, Kaag'ı eleştirmek için zaman zaman sosyal medyada, onun ve ailesinin eski Filistin lideri Yaser Arafat'la çekilmiş fotoğraflarını yayımladı. Kaag, Hollanda'daki siyasal ortamı eleştirerek, popülizm ve İslamofobiye karşı çıktı. Saygın bir diplomat ve siyasetçi olan Kaag'ın özellikle aşırı sağ söylemi hedef alan duruşu, onu hedef haline getirdi.


"ONLARA BUNU YAŞATMAK İSTEMİYORUM"
Hollanda'ya çocukları için yerleşik bir düzen sağlamak amacıyla döndüğünü söyleyen Sigrid Kaag, "Burası onların ülkesi. Sadece Hollanda vatandaşlığına sahipler ama buna rağmen çok çarpık ve yanlış bir bakış açısı ile suçlanıyorlar. Onlara bunu yaşatmak istemiyorum" diye konuştu. Kaag'a göre, bazı kesimlerden kendisine yönelik tepkilerin nedeni, "kadın düşmanlığı". Hollandalı lider, sosyal iklimde bu düşmanlığın, "boyunlarını dışarı çıkarmaya cesaret eden kadınları" hedef aldığını vurguladı.

kaynak:haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık