IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Nisan.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Ateşkes ilanı da işe yaramadı! Çatışmaların devam ettiği Sudan'da 270 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 600'den fazla yaralı




Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda taraflar arasında 24 saatlik ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmalar durmadı. Silah seslerinin yükselmeye devam ettiği ülkede, 15 Nisan'dan bugüne 270 kişinin hayatını kaybederken, 2 bin 600'den fazla kişi de yaralandı.İç savaşa sürüklenen Sudan'da ordu ile ordunun isyancı ilan ettiği Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) üyeleri arasındaki çatışmalarda 24 saatlik ateşkes ilan edilmesine rağmen beklenen olmadı. Birleşmiş Milletler (BM) ülkede çatışmaların devam ettiğini duyurdu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, " Sudan'da sahada bulunan BM personeliyle görüştük ancak haberlerin aksine çatışmanın devam ettiğini öğrendik." dedi.

"SUDAN'IN EN SON İHTİYACI OLDUĞU ŞEY DAHA FAZLA SİLAH"
Dujarric, Sudan'a silah gönderilmesine ilişkin ise, " Sudan'ın en son ihtiyacı olduğu şey daha fazla silah. Nüfuzu bulunan BM üyesi ülkelerin barış ve gerginliği azaltmak için çaba sarf etmesine ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR
Ülkede silah sesleri yükselmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), çatışmaların bilançosunu açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus 5 Nisan'dan bu yana devam eden çatışmalarla ilgili, " Sudan'daki durum son derece kaygı verici. Sudan Sağlık Bakanlığı Acil Durum Operasyon Merkezi, 270 kişinin öldüğünü ve 2 bin 600'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Trajik bir şekilde, WFP'den (Dünya Gıda Programı) üç işçi de öldürüldü. Tüm can kayıplarını kınıyor ve Sudan'daki kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

SUDAN'DA ORDU İLE HDK ARASINDA ÇATIŞMA
Sudan'ın başkenti Hartum'da ve çeşitli şehirlerde, 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını ve bu esasa göre davranılacağını bildirmişti.

Kaynak: AA
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık