IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
18 liraya aldıkları harabeye dönmüş tarihi eve neler yaptılar neler! Herkes görmek için akın ediyor


ABD'li çift Massoud Ahmadi ve Shelley Spencer yerel yetkililerin 16 terk edilmiş ev için sembolik bir fiyattan başlattığı açık artırmada İtalya'nın Sicilya bölgesinin kalbinde yer alan Sambuca'da tarihi bir konutu sadece 1 dolara aldı. Çiftin 250 bin dolar harcadığı harabe ev adeta saraya dönmüş. Dönüşümü yakından görmek isteyenler ise eve akın ediyor.
Ahmadi ve Spencer zaten İtalya'da bir mülk satın almakla ilgileniyorlardı. Spencer CNN'e ev alacakları yere nasıl karar verdiklerini şu sözlerle anlatıyor: "İlk görüşte aşktı. Sambuca çok temiz, Georgetown'dakileri anımsatan güzel eski taş kaldırımları ve geceleri yanan sokak lambaları çok romantik."

Küresel kalkınma projelerinde çalışan Ahmadi ve Spencer, harap mülkü Rönesans evi gibi göründüğünü söyledikleri lüks bir eve dönüştürmek için yaklaşık 250 bin dolar harcadı.

Ahmadi ve Spencer, yenileme çalışmalarının üç yıl içinde tamamlanmasını öngören satın alma anlaşmasının bir parçası olarak başlangıçta teslim ettikleri 5.000 euro depozitoyu geri aldıklarını söylüyor.

Ayrıca komşularının evinin 100 metrekarelik kullanılmayan bir bölümünü de 5 bin Euro'ya satın alıp yenileyerek kendi arsalarına eklediler.

Zamanlarını ABD ve İtalya arasında geçiren çift, yılın yaklaşık yarısını burada geçirmeyi planlıyor. Yenilenmiş evin en göze çarpan özelliği kapalı asansörü.

Spencer, asansör fikrinin nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlatıyor: "Burada yaşlanmak, her gün yoga yapmak ve puslu göl manzaralı terasta kahve yudumlamak istiyoruz. Bu yüzden, günde birkaç kez merdivenlerden inip çıkmak zorunda kalmadan olabildiğince rahat hissetmenin harika olacağını düşündük."

Çift, bir zamanlar harap olan evin dönüşümünü yakından görmek isteyenlerden ziyaretler aldıklarını söylüyor.

İşte evin son hali;






Haberler.com - Dünya
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık