IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Mayıs.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
30 yıldan bu yana kalçasının üzerine oturamıyor! Hayattaki tek isteği herkesi hüzünlendirdi




Yaklaşık 2 yaşından bu yana kalçasının üzerine oturamayan Joanna Klich adlı kadın, hastalığına çare arıyor. Klich'in tek isteği ise erkek arkadaşı Dariusz Suchowiak ile mutlu bir yuva kurup anne olmak.Dünya genelinde birbirinden ilginç hastalıklar var. İşte bu hastalıklardan birine sahip kişilerden biri de 32 yaşındaki Joanna Klich adlı kadın. Joanna Klich küçük bir çocukken, kalçaları eklemleriyle kaynaşmıştı ve sadece ayakta durmak ya da uzanmak zorunda kaldığı bir hayat yaşadı. Doktorlar, nadir görülen bu genetik durumu, merkezi çekirdek hastalığının yanı sıra kasları zayıflatan ve hareketi bozan spinal müsküler atrofi olarak adlandırdı.


AYAKLARININ GÜCÜNÜN KALMAMASINDAN KORKUYOR
32 yaşına kadar bir ömrünü ayakta geçiren genç kadın, bacaklarının yakında onu ayakta tutacak kadar güçlü kalamayacağından korktuğunu söyledi. Bu sebeple şimdi, binlerce sterline mal olan uzman bir fizyoterapiye başlamak için çabalıyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANIYOR
Hastalığın tüm sınırlamalarına rağmen 21 yaşına kadar "normal bir hayat" yaşadığını söyleyen Joanna, 2011 yılında bir erkek arkadaşıyla İngiltere'nin Stoke-on-Trent bölgesine taşındığında semptomlarının kötüleştiğini ve şimdi dikey tekerlekli sandalye kullandığını belirtti.

HAYATTAKİ TEK İSTEĞİ ANNE OLMAK
Dikey tekerlekli sandalye sayesinde hareket edip ayakta durabilse de, genç kadın vücut ağırlığı zayıf uzuvlarına baskı yaptığı için her gün acı çektiğini söyledi. Ayrıca geceleri nefes almasına yardımcı olması için bir solunum cihazına da ihtiyacı olduğunu belirtti çünkü ciğerleri yatar pozisyonda daha zayıf çalışıyor. Joanna bir de, 46 yaşındaki erkek arkadaşı Dariusz Suchowiak ile de durumu nedeniyle çocuk sahibi olamamakla da yüzleşmek zorunda kaldı.

HASTALIĞI İÇİN BAĞIŞ TOPLUYOR
Kısa süre sonra bacaklarının kopacağından ve artık ayakta duramayacağından korkan Joanna, kaslarındaki yükü hafifleteceğini ve onu riskli ameliyatlardan kurtaracağını umduğu özel ve yoğun bir fizyoterapi için 6.000 sterlin toplamaya çalışıyor.





Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık