IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Mart.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Ukrayna'da sivil halkın zorlu mücadelesi! Tahliyeler kar yağışı altında devam ediyor




24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı 13. gününe geldi. Dün gerçekleşen 3. müzakerenin ardından Rusya, Ukrayna'nın 5 kentinde sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan etti. Güvenli bölgelere geçmek için yoğun çaba gösteren sivil halkın tahliyesi kar yağışı altında sürüyor. Bölgeden gelen kareler, yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor.Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Ukrayna'da İnsani Müdahale Birimler Arası Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 2 milyon kişinin Rus kurumlarına tahliye için başvuruda bulunduğu ileri sürülerek, "Rus tarafı, 8 Mart'ta Moskova saatiyle 10:00 itibarıyla ateşkes ilan ediyor ve Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol kentlerinde insani koridorları oluşturmaya hazır" ifadelerine yer verildi.

TAHLİYELER SÜRÜYOR
Geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından başkent Kiev yakınlarında yer alan İrpin kentinden sivillerin tahliyesi sürüyor. Ukraynalıların, yoğun kar yağışı altında Kiev'e oradan da daha güvenli bölgelere geçmek için gösterdiği çaba, savaşın siviller üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

KAR ALTINDA DAKİKALARCA BEKLİYORLAR
Yaya olarak bölgeye gelen siviller, Ukrayna güçlerince yıkılan köprünün altındaki derme çatma tahta geçitten karşıya geçiriliyor. Yaşlı, çocuk ve hastaların da aralarında olduğu Ukraynalılar, yıkılan köprünün altında kar yağışının etkisiyle ağırlaşan hava koşullarında dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.

GÖZYAŞLARINI TUTAMIYORLAR
Evlerinden ayrılmak zorunda kalan Ukraynalıların yükü tahliye sürecinin şartları nedeniyle daha da ağırlaşıyor. Tahliye edilenlerden bazıları, yaşadıkları strese ve yorgunluğa yenik düşerek gözyaşlarına boğuluyor.













Kaynak:AA
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık