IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Dünya, Formula 1'deki kazayı konuşuyor! Halo sistemi ünlü pilot Guanyu Zhou'nun hayatını kurtardı


Formula 1 Silverstone pistinde gerçekleşen kaza yürekleri ağza getirdi. Guanyu Zhou, George Russell ve Pierre Gasly'nin karıştığı kazada Zhou'nun aracı ters dönerek metrelerce sürüklendi. Çinli pilotun durumu uzun süre belirsizliğini korurken, FIA yaptığı açıklamada Zhou'nun bilincinin açık ve sağlığının yerinde olduğunu bildirdi. Bu kaza Formula 1 araçlarında kullanılan Halo sisteminin önemini bir kez daha ortaya koydu.


Formula 1'de Britanya Grand-Prix'sinin ilk turu korkutucu bir kazaya sahne oldu. Henüz yarışın başında gerçekleşen kazada Çinli pilot Guanyu Zhou ölümle adeta burun buruna geldi.





Guanyu Zhou
SAĞLIK DURUMU İYİ

Korkutucu bir kazayla başlayan Silverstone GP'de Çinli pilot Guanyu Zhou'nun aracı ters dönerek metrelerce sürüklendi ve bariyerlere sıkıştı. Dakikalarca haber alınamayan pilotun sağlık durumu hakkındaki belirsizlik endişe yaratırken, FIA sevindirici haberi verdi. Guanyu Zhou'nun sağlık durumunun iyi ve bilincinin açık olduğu belirtildi. Bu kaza ile Formula 1 araçlarında kullanılan Halo sisteminin önemi bir kaz daha anlaşıldı.



HALO SİSTEMİ NEDİR?

Sistem, araçtaki pilotun baş bölgesini çevreleyen ve aracın şasisine üç noktadan bağlı, yay şeklinde bir titanyum parçadan oluşmaktadır. 2016 yılındaki ilk prototiplerinde 7 kilogram olan yapının ağırlığı 2017'deki testlerde 9 kilograma yükseldi. Halo sisteminin gereksinimleri, 8869-2018 nolu FIA standardında belirtilmiştir. Sistemin kullanılmadan önce 125 kN'a kadar kuvvetli yaklaşık 12,5 tonluk yüklere karşı dayanıklılığının test edilmesi gerekmektedir. FIA tarafından gerçekleştirilen ve 40 gerçek kazanın verisinin kullanıldığı bir simülasyonda halo sisteminin ölümcül kazalarda pilotun sağ kurtulma ihtimâlini yüzde 17 oranında arttırdığı tespit edilmiştir.
Guanyu Zhou'nun kaza anı (Halo sistemi sayesinde Çinli pilotun kafası zeminle temas etmiyor)
Haberler.com / Ali Gülhan - Spor
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık