IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Temmuz.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
YouTube Premium Abonelik Fiyatları Zamlandı




YouTube Premium abonelik fiyatları ABD'de zamlandı. Öğrenci abonelik ücreti 6,99 dolardan 7,99 dolara, bireysel abonelik ücreti ise 11,99 dolardan 13,99 dolara yükseldi. Türkiye'de de zam bekleniyor.

Artık neredeyse herkesin en az bir platform aboneliği bulunuyor. Bunların arasında en popülerlerinden birisi de hiç kuşkusuz YouTube Premium. Reklamsız video izlemek ve YouTube Music servisinden yararlanmak isteyenlerin kullandığı YouTube Premium abonelik fiyatı maalesef yeniden zamlandı.

YouTube Premium abonelik fiyatları zamlandı

YouTube, yaptığı açıklama ile ABD'de abonelik servisine zam yaptığını duyurdu. Buna göre YouTube Premium'un öğrenci ve bireysel abonelik hizmetlerinin ücreti artmış oldu. Öğrenciler için YouTube Premium ücreti 6,99 dolardan, 7,99 dolara çıkarken, bireysel aboneler ise artık 11,99 yerine 13,99 dolar ödemek zorunda kalacak.

ABD'de yapılan YouTube Premium zamları şimdilik Aile paketini ise etkilememiş görünüyor. Şirket geçtiğimiz ekim ayında Aile paketinin ücretini de 17,99'dan 22,99 dolara çıkarmıştı. ABD'de yapılan bu zamların ardından gözler şimdi de Türkiye'ye çevrilmiş durumda.

YouTube Premium yeni özellikler sunmaya başladı!

YouTube Premium hizmeti son olarak Ekim 2022'de zamlanmıştı. O tarihten bu yana artan döviz kurunu da hesaba kattığımızda YouTube'dan daha büyük bir zam oranını ülkemize uygulaması bizleri şaşırtmayacaktır. YouTube'un abonelik hizmetinin zamlanmasından bu yana ülkemizde dolar yaklaşık olarak yüzde 50 artmış durumda.

YouTube Premium'un mevcut paketlerinde öğrenciler 19,49 TL ödeme yaparken, bireysel kullanıcılar için belirlenen tutar ise 29,99 TL. YouTube'un Aile planı için belirlediği rakam şu an için 59,99 TL. Yakın zamanda bu fiyatlara da önemli oranda zam yapılmasını bekliyoruz.

YouTube'un Türkiye'de de aynı oranda zam yapması durumunda beklenen fiyatlar:

Mevcut fiyatZam oranıOlası fiyatÖğrenci planı19,49 TLYüzde 1422,21 TLBireysel plan29,99 TLYüzde 16,6734,99 TLAile planı59,99 TL–59,99 TL
YouTube'un ABD'ye uyguladığı zam oranlarını ülkemizde de sunması durumunda karşımıza çıkacak olan rakamlar bu şekilde. Ancak artan kur oranlarını da hesaba kattığımızda YouTube Premium için belirttiğimiz olası rakamlara yaklaşık yüzde 40 daha eklemek gerekebilir.

Dünya genelinde yaşanan enflasyon, kur artışının da etkisi ile ülkemizde çok daha ağır bir şekilde hissediliyor. Peki siz YouTube Premium ve yeni abonelik fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık