IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Boş Tost, Boş Baklavadan Sonra Boş Kurbanlıklar da Görücüye Çıktı...


Boş Tost, Boş Baklavadan Sonra Boş Kurbanlıklar da Görücüye Çıktı...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yüksek kurbanlık fiyatlarına çözüm olarak piyasaya sürülen Boş Kurbanlıklar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
İstanbul Çobançeşme'de kurulan kurban pazarında Türkiye'nin dört bir yanından gelen büyük ve küçükbaş hayvanlarla birilkte bu yıl ilk kez boş kurbanlıklar da görücüye çıkarken, yeni uygulama hem besiciler hem de kurban almaya gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Tokat'tan pazara 55 adet kurbanlık getirdiğini belirten besici Mustafa Kalancılar, "6 adet büyükbaşımız, 14 adet küçükbaşımız, 35 tane de boş kurbanlığımızla geldik. Şu an Allah'a çok şükür boşların nerdeyse hepsi satıldı. Diğerlerinden de işte ufak tefek bi şeyler sattık ama bakalım. Bayramın 2. gününe kadar satılmazlarsa onları da boşaltıp o şekilde kemik olarak satmayı düşünüyoruz. Kısmet..." derken, bayram sonuna kadar eldeki tüm malı satmayı umduğunu ifade etti.
Büyükbaşların kilosunu 65-70 TL'den, küçükbaşları 30-35 TL'den verdiklerini söyleyen Kalancılar, boşlarda ise kilo yerine kemik sayısına göre fiyat belirlendiğini ve kemiğin tanesinin 10-15 TL arasından alıcı bulduğunu kaydetti. "Tabii hem bizim gibi satıcılar için hem de alıcılar için yeni bir uygulama olduğundan ilk görenler biraz şaşırıyor. Bize 'ya günahtır siz bu hayvanları hiç beslemiyor musunuz? Yazık bir deri bir kemik kalmış, Hatta deri bile kalmamış' şeklinde tepki gösterenler bile oluyor. Onlar da durumu izah ettikten sonra ilgilenmeye başlıyorlar. Özellikle kemiklerin üzerinde bir miktar et kalmış olanlar adeta kapış kapış gidiyor" diyen Kalancılar, ortalama boş bir koyunun 1500 - 2000 TL, boş bir ineğin ise 8000-10000 TL'den satıldığını belirtti.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık