IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Şubat.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Mesajla flört etmenin kuralları


Devir, teknoloji devri! Artık ilişkiler bile mesajla başlayıp, mesajla bitebiliyor. Mesajla flört etmeyi sevenlere, hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiğini yazdık.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden bu yana her işimizi hatta aşkımızı onlar sayesinde yönetir olduk. Öyle ki karşı cinsle bile ilk etkileşimimiz telefonlarımızın yardımıyla ve mesajlarla oluyor. Facebook, Instagram, Twitter ve tabii ki Whatsapp! Özellikle kadınlar hoşlandığı erkekle her an etkileşim halinde olmayı ve uzun uzun mesajlaşmayı çok seviyor. Bu uğurda az mı uykusuz kalınıyor, sabahlara kadar yazışılıyor. Ancak bu durum yüz yüze iletişime benzemediği için yanlış anlaşılmalar ya da tatsız olaylar da yaşanabiliyor. Mesajla flört etmenin taktiklerine gelin birlikte göz atalım.

Emojileri eksik etmeyin

Malum, mesajlaşmalarda mimikler ve ses tonu ortadan kalktığı için bazen bazı cümlelerimiz söylemeye çalıştığımız anlamların çok dışına taşabilir. Zaten mesajlaşırken yaşanan gerginlikler ve tartışmalar da hep bu yanlış anlaşılmalardan doğuyor! “Ama ben şaka yapmak istemiştim!” serzenişinde çokça bulunduğunuzdan eminiz. Neyse ki teknoloji bizi bu noktada sıkıntıdan kurtarmak için emoji hizmeti sunuyor; yani gülen, ağlayan, kızan yüzler ve daha fazlası… Bazıları emoji kullanmayı tercih etmeyebilir ancak özellikle espri yapıyorsanız ya da şakayla karışık birine takılıyorsanız sonuna mutlaka uygun emojiyi ekleyin. Ayrıca emoji kullanmak cool görüntünüze zarar vermez; tam tersi mimiklerinizin yerine geçer.

Çıplak fotoğraflarınızı göndermeyin

“Ben asla yapmam!” dediğinizi duyar gibiyiz ancak bazen işler düşündüğümüzün dışında gelişebiliyor. Asla “asla” dememekte fayda var. Hollywood yıldızı Jennifer Lawrence’nin çok yakın bir zamanda başına gelenleri biliyorsunuz. Telefonunun hack'lenebileceğini tahmin edemediği için en özel fotoğraflarını çekti ve erkek arkadaşına gönderdi. Ancak hayat dünyaca ünlü biri olsanız bile bazen acımasız davranabiliyor! Çıplak fotoğraflarınızı göndermede bir sakınca görmüyorsanız da, tavsiyemiz yüzünüzün ya da sizle özdeşleşen dövmenizin görünmemesi. Belirgin özelliklerinizi bu çıplak karelere taşımayın ki, istenmeyen bir durumdan kolayca kurtulun.

Uzun paragraflar yazmayın

Şunu unutmayın ki, erkekler mesajlaşmaktan bizim kadar keyif almayabilir. Onlar daha çok telefonla konuşmayı ve her şeyi söyleyip telefonu kapatmayı tercih ediyorlar; yani maksimum 3 dakikalık bir konuşmadan bahsediyoruz. Hal böyleyken onlardan uzun uzun mesajlar beklemek pek gerçekçi değil. Sizi kırmamak ve saygısızlık etmemek için mesajlarınıza cevap yazıyor olabilir. Evet ama o olabildiğince mesajları kısa tutarken siz ona paragraflar döktürmeyin. Okumaktan sıkılacağı gereksiz bilgilere mesajlarda yer vermeyin. Hele ki ofisteyse ve yoğun çalışıyorsa!

Gece mesajlaşmalarına dikkat edin

Bir erkek size saat 22.00’dan sonra mesaj atıyorsa, devamında görüşme talebinde bulunabileceğini de aklınızın bir köşesinde tutun. Ona baştan çıkarıcı mesajlar atmaktan hoşlanıyor ve bununla eğleniyorsanız “Bana gelsene” mesajına olumsuz yanıt verme lüksünüz pek fazla yok. Eğer ki o gece kendinizi yorgun hissediyorsanız mesajlarınızı kısa kesin, tatlı bir şekilde “İyi geceler” dileyip vedalaşın. Aksi halde gecenin rengi biraz değişmeye başlayabilir bizden söylemesi.

Kısaltmalardan uzak durun

Artık 13 yaşında olmadığınıza göre “slm cnm npyrsn grşlm mi?” gibi bir mesaj atma seçeneğiniz yok. Türkçe’yi ne kadar düzgün ve yerinde kullanırsanız bizce o kadar güzel olur. Erkekler kısaltmalardan pek hoşlanmıyor ve karşı tarafı lakayt buluyor. Dolayısıyla dilinize ve noktalama işaretlerinize dikkat edin. Tıpkı emojiler gibi noktalama işaretleri de bazen mimiklerin yerine geçebilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık