Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
CeReN Konuyu Baslatan
Bizimsohbet.net
Gelinim Mutfakta Yanardag Boranisi Tarifi


MALZEMELER
1 kg bal kabagi
300 g kiyma
2 bas kuru sogan
3 yemek kasigi tereyagi
1 kase yogurt (Suzme olabilir)
5 dis sarimsak
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
2 cay kasigi tuz
TARIF
Bal kabaginin kabuklarini soyup 1’er santimlik kupler halinde dograyin ve yikayip suzun. Derin bir tencereye 6 su bardagi su ve tuz ekleyip ocaga alin. Kaynayan suya bal kabaklarini atip yumusayana kadar pisirin. Pisen kabaklari suzgece alip suzun.
Tereyagini bir tavada eritin ve yemeklik dogradiginiz sogani ekleyip pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandirip ocaktan alin.
Yogurdu dovulmus sarimsakla karistirin. Suzulen kabaklari servis tabagina yerlestirin. Uzerine sarimsakli yogurt dokun ve kavrulmus kiymayi yogurdun ustune yayin.
Tereyagini bir tavada eritin ve icine pul biberi atip biraz yakin. Yanan pul biberi kiymanin uzerine dokun ve karabiber serperek servis yapin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet