IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası


Peynirli İrmik Helvası

MALZEME;
500 gr. irmik,
1 kg. şeker,
500 gr. anteppeyniri
250 gr. sade yağ,
Tarçın(1 yemek kaşığı),
Yeteri kadar su
TARİFİ:
Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık