IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Antep Mutfagı:Fıstıklı Kadayıf


Fıstıklı Kadayıf

MALZEME;
1 kg. çiğ tel kadayıf
200 gr. antep fıstığı içi
250 gr. sade yağ
1,5 kg. şeker
70 gr. su
TARİFİ: Kadayıflar tel tel kırılır.Kadayıfların yarısı 150 gr yağ ile yağlanmış tepsini içine yayılar iyice bastırılır.Kadayıfın üzerine fıstık serpiştirilir,kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur.Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.Tepsi fırına konur ve kadayıfın üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Üstü pişirilen kadayıfın başka bir tepsi ile tersi çevrilir ve kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür.Kadayıfın her iki tarafı piştikten sonra sıcak olarak şerbeti konur ve servis yapılır.
Şerbetin hazırlanması;
1,5 kg. şeker ve 750 gr. su kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilr ve şerbet hazırlanmış olur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık