IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Mart.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Windows 11 Güncellemesi Sonrası Kullanıcılar Reklam Görmeye Başladı




Microsoft, Windows 11 için yayınladığı güncelleme sonrası kullanıcıların kilit ekranında reklam göstermeye başladı. Ancak gelen tepkiler üzerine firma geri adım attı.
Microsoft, 2021 yılında Windows 11'i piyasaya sürdü. Bu yeni işletim sistemi, kullanıcıların bir hayli hoşuna gidecek önemli yenilikleri beraberinde getirdi ve hala daha güncelleme almaya devam ediyor. Zira Microsoft, geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında firma, geçtiğimiz saatlerde Windows 11 için bir güncelleme yayınladı ancak kullanıcılar, bu güncellemeden sonra reklam görmeye başladı. Neyse ki firma, gelen tepkilerin ardından geri adım attı.

Windows 11 Kilit Ekranı üzerinde QR kod ile reklam gösterildi!

Microsoft'un uzun bir süredir Windows için reklam gösterme planı olduğu zaten biliniyordu. Tabii bu resmi bir bilgi değil, sızıntıdan ibaretti. Ancak bu kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmayacağı için böyle bir şeyin mümkün olmayacağı da söyleniyordu. Son gelişmelere göre Microsoft, kullanıcıların nabzını ölçtü.

Sosyal medya platformu Reddit'te bir kullanıcı, Windows 11'li bilgisayarını başlattığında kilit ekranında bir QR kod ile karşılaştığını öne sürdü. Bu QR kod taratıldığında ise Microsoft'un yapay zeka destekli sohbet botu Copilot'un uygulama mağazalarındaki sayfaları açılıyor.

Microsoft'tan sürpriz etkinlik! Yapay zekalı Windows ve dahası

İlk başta bu QR kodun bir hata sonucunda gösterildiği düşünüldü. Ancak kaynak tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft, güncellemeyle birlikte bilgisayarın dosya dizinine QR kodu içeren resim eklemiş. Bu doğrultuda bir hata söz konusu olmadığı söyleniyor.

Çeşitli kaynaklar, Microsoft'un bu hamle ile kullanıcıların reklamı nasıl karşılayacağını ölçmek istediğini öne sürüyor. Ancak görülenlere göre şirket, pek de olumlu geri bildirimler almadı. Firmanın nasıl bir adım atacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ubisoft da benzer bir adım atmıştı

Geçtiğimiz sene Ubisoft, Assassin's Creed Odyssey oyununda serinin diğer yapımlarının fiyatlarının düştüğüne dair bir indirim reklamı göstermişti. Üstelik bu reklam sadece Odyssey değil, Assassin's Creed: Origins ve Assassin's Creed: Valhalla oyunlarında da görülmüştü. Bu sebepten ötürü şirket, bir hayli tepki çekmişti ve geri adım atmıştı.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık