IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Temmuz.2019   #1
Çevrimdışı
Kredi Notu




İhtiyaçlar dahilinde bankalar aracılığıyla çekilen konut, taşıt, ihtiyaç kredilerinin geri ödemesinde veya kredi kartı borç ödemelerinde yaşanan aksaklıklar neticesi borçlarımızı ödeyemediğimiz oluyor. Fakat bu borçları ödememek sadece faiz eklenmesi ve borcun katlanması neticesini doğurmuyor. Bunun yanında kredi notunun bozulması sonucu kredi yapılandırma bankaların kara listesine girme ihtimaliniz de var. Peki kara listeye girmek nasıl oluyor? Kara listeye girdiğiniz taktir de bu listeden çıkmak mümkün mü bugün ki yazımızda bunlara değinmek istiyorum.

Kara liste nedir?
Genelde halk arasında kullanılan, herhangi bir resmi tanımı ve bankacılık sisteminde kullanılmayan bir tabir olan kara liste aslında kişilerin kredi sicili olarak adlandırılan bir konudur. Yani burada halk arasında kara listeye girdim gibi kullanılan tabir kişilerin ödemelerinde yaşadıkları aksaklık, gecikme ve borçların ödenmemesi sonucu kredi notlarının düşerek kredi sicillerinin bozulmasıdır. Daha önceleri sadece kurumsal kuruluşların değerlendirildiği ama artan bireysel bankacılık işlemleri sonrası bireylerinde banka kredi ve hizmetlerinden yararlanması neticesinde bireylerde kara listeye girebilmektedir. Biliyorsunuz ki kredi siciliniz bozuk olduğunda da bankaların başlıca kredi borcu hizmetleri olan ev kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı hizmetlerinden faydalandırılmıyorsunuz. Fakat burada her sicilinde bozukluk olan yani düzensiz ödemelerde bulunan, kredi kartının asgari ödeme miktarını ödeyen kişiler hemen kara listede yer alacak diye bir durum söz konusu değil. Peki kara listeye girenler kimler?

Kara listeye kimler girer?
Halk arasında kara liste denen aslında kredi sicilinizin bozuk olması nedeniyle bankacılık işlemlerindeki kredi ve kredi kartı hizmetlerinden faydalanmanızı engellenmesi durumu kredi notu nasıl gerçekleşiyor. Mesela ev kredisi çektiniz ve ödemesini geciktirdiniz veya kredi kartı borcunuzu ödemede geciktiniz asgari ödenecek miktarı ödediniz hemen kredi notunuz sıfırlanarak kara listeye giriyor musunuz? Cevap hayır kara listeye girme süreci mevcut borcun belli bir süre ödenmemesi durumunda yasal süreç başlamasıyla başlıyor. Diyelim kredi kartı borcunuzu geciktirdiniz veya geç ödediniz bunu alışkanlık haline getirmedikçe veya borcu ödemeyip hakkınızda yasal süreç başlamadıysa kara listeye girmezsiniz. Kara listeye girme şartı Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği"nin 18. Maddesinde kısaca; tüketicinin taksitleri ödememesi durumunda kredi veren kurumun bütün koşulları yerine getirmesi şartı ile tüketicinin birbirini izleyen en az iki ayın taksitini ödememesi ve temerrüde düşmesi durumunda; krediyi veren kurumun tüketiciye en az otuz gün süre vererek uyardığı halde tüketicinin borcunu ödememesi durumunda kara listeyi alınır. Zaten bu durumda banka size haciz işlemi başlatacaktır.



Kaynak; https://hemenkredinotu.com
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık