IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Şubat.2021   #1
Çevrimdışı
Saflı Cami Halısı




Cami Halısı

Saflı Cami Halısı Kolay çabuk beraber ipliklerle olmayan temizlenmekle özel Cami renkli solmayan halılarımız üretilmektedir. Temizleme montajı kolayca sağlayan açısından Türkiye'nin cami halılarımız yerine her yapılmaktadır. İster de iterseniz Cami yerde yerinde, kaldırıp başya yıkayabilirsiniz.

Cami halısı kullanım ve temizlik teknikleri

Cami halılarımızın uzun ömürlü olabilmeleri için kullanım şartlarına mutlaka uyulması gerekir. Cami halılarımızın tercihen fırçalı ve güçlü bir elektrikli süpürge ile camii'nin yoğunluğuna bağlı olarak haftada en az 2 defa süpürülmesi gerekmektedir. Halının üzerinde ayak kısmı sivri olan mobilya benzeri eşyaların konulmaması gereklidir. Eğer mecburi ise, mutlaka bir küçük halı parçası ile ayak kısmının altı takviye edilmelidir.

Ayrıca mutlaka halı üzerindeki bütün eşyaların yerleri değiştirilmelidir.Seccadeli Cami Halısı Camı halılarının hangi türü olursa olsun 70 dereceden yukarıda herhangi bir sıvı ile temas ettirilmesi uygun değildir. Halılar bir miktar tüy dökebilecektir. Bu tüylerin elektrikli süpürge ile temizlenmesi zor olabilir. Bu amaçla daha sert bir fırça ile halının belirli periyotlarla temizlenmesi uygun olacaktır.

Cami halısının üzerine bir sıvı dökülmesi durumunda, hemen emici bir mendil ile sıvı çekilmelidir. Sıvının halının alt kısmına doğru ilerlemesi orada bakteriler için bir üreme ortamı oluşturabileceğinden, bu hususa oldukça dikkat edilmelidir. Halının kullanım bölgeleri zamanla birlikte farklı şekilde aşınabilecektir. Bu durumun önüne geçmek için halıların belirli zamanlarla yer değiştirilmesi gereklidir.

Böyle bir uygulama ile halı dalgalanma olmaksızın tüm yüzeyde eşit bir görüntü sağlayacaktır. Ccami halınızın silinmesi işleminden sonra bir müddet üzerine basılmadan kurumaya bırakılması gereklidir. Bu durum cami halısı temizliğinin geceleri yapılabileceğinin bir diğer ifade şeklidir. En son namaz vaktinden sonra başlanacak temizlik ve kuruma süreci sabaha kadar tamamlanmış olmalıdır..
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık