İRCForumda - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 


 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 4 Hafta önce   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kornişon Turşusu Tarifi






Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1
kilogram
kornişon salatalık
1
litre
su
2,5
yemek kaşığı
kaya tuzu
1/2
su bardağı
sirke
1
tatlı kaşığı
limon tuzu
5
diş
sarımsak
1/2
demet
dereotu
10-15
adet
nohut
1
adet
defne yaprağı

Kornişon Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Turşu kavanozunu oda sıcaklığında ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonrasında tadına bakıp veya turşunun renginin sararmasından olup, olmadığını anlayabilirsiniz. Nohut turşuların çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır


Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Kornişon salatalıkları yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Turşuyu kuracağınız kavanozu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık kurutun. Bıçak yardımıyla minik delikler açın.
Turşunun içine ekleyeceğiniz suyu önce bir taşım kaynatın.
Kaynayan suyun ılımasını bekleyin ve oda sıcaklığına gelince içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin.
Kavanozun en altına temizlenmiş dereotlarının yarısını yerleştirin ve düzgünce salatalıkları yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarımsakları ve nohutları ilave edin.
Kaynayıp soğuyan suyu kepçeyle yavaş yavaş ilave edin. En son defne yaprağını da yerleştirin.
Kapağı kapatmadan kalan dereotunu da ilave edin. Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat bekletin.
Hava kalmaması ve iyice karışması için, kavanozun kapağını kapatın ve 2-3 saat kavanozu ters çevirerek bekletin.
15-20 gün boyunca direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1
kilogram
kornişon salatalık
1
litre
su
2,5
yemek kaşığı
kaya tuzu
1/2
su bardağı
sirke
1
tatlı kaşığı
limon tuzu
5
diş
sarımsak
1/2
demet
dereotu
10-15
adet
nohut
1
adet
defne yaprağı

Kornişon Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Turşu kavanozunu oda sıcaklığında ve güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonrasında tadına bakıp veya turşunun renginin sararmasından olup, olmadığını anlayabilirsiniz. Nohut turşuların çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır


Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Kornişon salatalıkları yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Turşuyu kuracağınız kavanozu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık kurutun. Bıçak yardımıyla minik delikler açın.
Turşunun içine ekleyeceğiniz suyu önce bir taşım kaynatın.
Kaynayan suyun ılımasını bekleyin ve oda sıcaklığına gelince içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin.
Kavanozun en altına temizlenmiş dereotlarının yarısını yerleştirin ve düzgünce salatalıkları yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarımsakları ve nohutları ilave edin.
Kaynayıp soğuyan suyu kepçeyle yavaş yavaş ilave edin. En son defne yaprağını da yerleştirin.
Kapağı kapatmadan kalan dereotunu da ilave edin. Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat bekletin.
Hava kalmaması ve iyice karışması için, kavanozun kapağını kapatın ve 2-3 saat kavanozu ters çevirerek bekletin.
15-20 gün boyunca direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

  Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
turşular

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık