IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ağustos.2021   #1
DeLLy
Guest
Karışık Turşu Tarifi


1
adet
orta boy beyaz lahana
1/2
adet
orta boy karnabahar
10
adet
orta boy yeşil domates
500
gram
arpacık soğan
20
adet
sarımsak
10
adet
küçük boy salatalık
4
adet
orta boy kırmızı biber
4
adet
orta boy havuç
Salamura karışımı için:
1,5
su bardağı
üzüm sirkesi
6
yemek kaşığı
kaya tuzu
1
yemek kaşığı
toz şeker
1
tatlı kaşığı
limon tuzu
20
adet
kuru nohut
1
tatlı kaşığı
kişniş tohumu
1
adet
defne yaprağı

Turşu Tarifinin Püf Noktası

Tarif yapımında 5 litrelik büyük boy, cam kavanoz kullanabilirsiniz.Turşu yapımında zedesiz, sert ve lezzetli sebzeler kullanmaya özen gösterin. Bol suda yıkadığınız sebzelerin fazla sularını süzdürün.Nohut ve eklediğiniz az miktarda toz şeker turşuların çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır.Sert olan kök kısmını çıkartıp ince ince doğradığınız beyaz lahanayı, daha az yer tutması için tuzla ovduktan sonra durulayıp turşu yapımında kullanabilirsiniz.Turşu yapımında kullanacağınız sebzeleri eşit boyutlarda doğramaya dikkat edin. Arzuya göre sebzelere şekil verecek özel bıçak ya da aparatlar kullanmayı tercih edin.Oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde saklayacağınız turşunun kapağını en az 15 gün boyunca hiç açmayın. Turşu olduğunda sebzelerin rengi sararmaya başlayacaktır. 15 gün sonrasında tadına bakıp, olup olmadığını anlayabilirsiniz.Tüketmeye başlayıp kapağını açtığınız turşuyu, salamura suyuyla birlikte küçük kavanozlara paylaştırıp buzdolabında saklayın.




Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?

Turşu yapımında kullanacağınız arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak muhafaza edin. Kabuklarını kazıdığınız ya da bütün olarak soyduğunuz havuçları iri parçalar halinde doğrayın.
Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın. Kök kısmını aldığınız beyaz lahanayı dört eşit parçaya bölüp ince ince doğrayın. Yeşil domatesleri diğer sebzelerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın.
Uç kısımlarını aldığınız küçük boy salatalıkları halka halka dilimleyin. Dilimlerin ince olmamasına dikkat edin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız etli kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin.
Turşu kuracağınız cam kavanozu bol suda yıkayın. Sıcak suda kaynatıp fazla suyunu süzdükten sonra kurulayın. Kavanozun taban kısmına turşuya ekşiliğini verecek kuru nohut ve sarımsakları yerleştirin.
Doğramış olduğunuz sebzeleri sırasıyla yerleştirmeye başlayın. Ara katlara sarımsak ve arpacık soğanları serpiştirin. Tüm sebzeleri sıkı sıkıya doldurup üzüm sirkesini ekleyin.
Salamura karışımına ekleyeceğiniz suyun ölçüsünü tam olarak belirlemek için sebzelerin üzerine gelecek kadar içme suyu ekleyip karışımı ayrı bir tencereye boşaltın.
Kaya tuzu, limon tuzu, toz şeker, kişniş tohumu ve defne yaprağıyla karıştırdığınız salamura karışımını yeniden turşu kavanozuna doldurun.
Suyun etkisiyle altta kalan sebzelerin yüzeye çıkmaması için üst kısmını asma yaprağı, dereotu, maydanoz gibi taze otlarla örtün. Havayla temasını kesmek için pamuklu bir bezle üzerini örttüğünüz karışık turşunun kapağını sıkıca kapatın.
Oda ısısında, güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün kadar muhafaza edip sebzeler olgunlaştıktan sonra tüketmeye başlayın. Arzu ettiğiniz yemeklerin yanında sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık