IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   TurkiyeFm Paylasimlari (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/)
-   -   Gelinim Mutfakta Yanardag Boranisi Tarifi (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/41247-gelinim-mutfakta-yanardag-boranisi-tarifi.html)

CeReN 24.Aralık.2022 11:00

Gelinim Mutfakta Yanardag Boranisi Tarifi
 
MALZEMELER
1 kg bal kabagi
300 g kiyma
2 bas kuru sogan
3 yemek kasigi tereyagi
1 kase yogurt (Suzme olabilir)
5 dis sarimsak
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
2 cay kasigi tuz
TARIF
Bal kabaginin kabuklarini soyup 1’er santimlik kupler halinde dograyin ve yikayip suzun. Derin bir tencereye 6 su bardagi su ve tuz ekleyip ocaga alin. Kaynayan suya bal kabaklarini atip yumusayana kadar pisirin. Pisen kabaklari suzgece alip suzun.
Tereyagini bir tavada eritin ve yemeklik dogradiginiz sogani ekleyip pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandirip ocaktan alin.
Yogurdu dovulmus sarimsakla karistirin. Suzulen kabaklari servis tabagina yerlestirin. Uzerine sarimsakli yogurt dokun ve kavrulmus kiymayi yogurdun ustune yayin.
Tereyagini bir tavada eritin ve icine pul biberi atip biraz yakin. Yanan pul biberi kiymanin uzerine dokun ve karabiber serperek servis yapin.


ALİNTİ ~


Forum Saati: 17:48. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.