IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Ekim.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Leica M11-P ile Dijital Fotoğrafçılıkta Özgünlük Standartları Yükseliyor




Leica, M11-P telemetre fotoğraf makinesi ile dijital fotoğrafçılıkta özgünlük için yeni bir standart belirliyor. Content Credentials özelliği ile görüntülere güvenli bir şekilde içerik kimlik bilgileri ekleyebilme imkanı sunan bu fotoğraf makinesi, dijital içeriğin gerçekliği konusunda artan belirsizliği ele alıyor.

Leica, M11-P telemetre fotoğraf makinesi ile çığır açan bir özellik sunarak dijital fotoğrafçılıkta özgünlük için yeni bir standart belirliyor. 61 MP'lik Leica M11'e benzeyen bu manuel odaklı fotoğraf makinesi, çekim sırasında görüntülere Content Credentials (İçerik Kimlik Bilgileri) ekleyebilme gibi öncü bir özelliğe sahip.

Leica M11-P, dijital görüntülerin bütünlüğünü koruyan ve sektörde yaygın olarak tanınan dijital bir etiket işlevine sahip

Content Credentials işleviyle isimler, tarihler ve görüntünün meta verilerinde yapılan değişiklikler gibi temel bilgileri güvenli bir şekilde ekleyerek gerçekleştiriliyor ve kaynağına ilişkin şeffaflık sağlıyor.

Bu yenilik, özellikle güçlü yapay zeka tabanlı görüntü oluşturucuların ve düzenleyicilerin yaygınlaşmasıyla birlikte dijital içeriğin gerçekliği konusunda artan belirsizliği ele alıyor.

Leica'nın M11-P 'ye görüntüleri çekim anında doğrulayan Content Credentials yonga setini dahil etmesi, yapay zeka odaklı geliştirmelerin yükselişinin ortasında özgünlük lehine güven verici bir tercih olarak duruyor.

Böylesi görülmedi! Leica, varını yoğunu Xiaomi 14'te kullandı

Leica Camera AG Denetim Kurulu Başkanı Dr. Andreas Kaufmann, bu gelişmenin dijital çağdaki önemini vurguluyor. Kaufmann, görsel içeriğin gerçekliğini doğrulamanın özellikle dijital fotoğrafçılık alanında giderek daha önemli hale geldiğini belirtiyor. Leica'nın Content Credentials uygulaması, fotoğraf makinelerini önemli küresel olayları belgelemek için güvenilir araçlar olarak yeniden konumlandırıyor.

Content Credentials yalnızca saat, tarih, kamera ve kullanılan ayarlar gibi standart meta verileri doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda çekim sonrası düzenlemeleri de takip ediyor. Adobe'nin görüntü içe aktarıldıktan sonra çalışan aracının aksine, Leica M11-P çekim noktasında Content Authenticity Initiative (CAI) uyumlu bir sertifika tarafından desteklenen bir dijital imza oluşturuyor.

Bu yenilik M11-P'yi diğerlerinden ayırıyor ve şu anda bu modele özel, diğer Leica fotoğraf makineleri için ürün yazılımı güncellemeleriyle kullanılamıyor. Fotoğraf makinesinin menüsünden erişilebilen bu araç, kullanıcıların görüntüleri için kolayca doğrulanabilir bir dijital sertifika alabilmelerini sağlıyor.

M11-P sadece gövde versiyonu 8.000 pound'luk (272.892 TL) özel bir fiyat etiketiyle gelse de Leica'nın İçerik Kimlik Bilgileri aracılığıyla özgünlük konusundaki kararlılığı takdire şayan. Bu teknolojinin gelecekte Sony ve Canon gibi üreticilerin diğer fotoğraf makinelerine de girip girmeyeceğini zaman gösterecek.

Leica'dan kamera odaklı telefon! İşte Leitz Phone 2 özellikleri

Leica'nın girişimi, foto muhabirleri ve yaratıcılara dijital haklarını savunmaları ve yanlış bilgilerle mücadele etmeleri için güçlü bir araç sunması ve nihayetinde İçerik Kimlik Bilgilerinin daha geniş çapta benimsenmesini teşvik etmesi açısından övgüye değer.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık