IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Eylül.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Disney+, Kanada'da şifre paylaşımını yasaklayacak




Netflix tarafından başlatılan şifre paylaşım yasağına Disney de katıldı. Disney+, Kanada'da şifre paylaşımını yasaklama kararı aldı. Yeni kurallar kapsamında bir Disney+ hesabı, sadece bir evde kullanılabilecek.

İlk olarak Netflix tarafından devreye alınan ve büyük tepki toplayan şifre paylaşım yasağı, şimdi de Disney'in gündemine girmiş durumda. Tek hesabın birden fazla kişi tarafından kullanılmasını engellemek isteyen Disney+, Kanada'da şifre paylaşımını yasaklama kararı aldı.

Disney+, Kanada'da şifre paylaşımını yasaklayacak

Kanada'daki Disney+ aboneleri 1 Kasım'dan itibaren şifre paylaşım politikalarında birtakım değişiklikler yaşayacak. Platformun bu hafta müşterilerine gönderdiği e-postalar, hesapların "aile üyeleri dışında" paylaşılmasına izin vermeyeceğini gösterdi.



Yeni kurallar kapsamında bir Disney+ hesabı, sadece bir evde kullanılabilecek. Şirket ayrıca bu politikanın ihlal edilip edilmediğini kontrol etmek için aboneleri takip edeceğini de söyledi. Giriş bilgilerini hane halkı dışında paylaştığı tespit edilenlerin erişimleri sonlandırılabilir.

132321132

Şifre paylaşımına yönelik bu değişiklik, Disney+'ın son aylarda abone kaybı yaşamasıyla birlikte geldi. Yayın platformu, son üç ay içerisinde dünya çapında 2 milyondan fazla abone kaybettiğini bildirdi. Hesap paylaşımının kısıtlanması ise Disney+ abone sayısının yeniden artmasına olanak sağlayabilir.

Netflix'in test ettiği ve büyük tepki topladığı şifre paylaşım yasağı, aslında şirkete kazanç sağladı. Araştırmalar, kararın ardından Netflix'in 5,8 milyon yeni abone kazandığını gösterdi.


Disney, şifre paylaşımında bulunanları tespit edeceğini söylemiş olsa da, bunu nasıl yapacağına dair bilgi vermedi. Ancak hesapların kapatılma veya askıya alınma ihtimali bulunuyor. Disney+ Türkiye'nin şifre paylaşım yasağı uygulamadığını belirtelim.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık