IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk


Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk Tarifi İçin malzemeler


  • 4 adet tavuk but (Kemiksiz ve derisiz)
  • 4 -6 adet konserve enginar kalbi
  • 4-5 diş sarımsak (İkiye kesilmiş)
  • 6’şar adet siyah ve yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 250 ml tavuk veya et suyu
  • 1 adet lime rendesi ve suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı maydanoz (Kıyılmış)


Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk Nasıl Yapılır?


  • Tavuğu tuz ve karabiber ile ovduktan sonra tavada zeytinyağında, arada çevirerek her iki tarafını 3-4 dakika kızartın ve tavadan alın.
  • Sarımsağı tavaya alarak 1 dakika soteleyin ve tüm baharatları ekleyerek bir spatula ile 30-40 saniye çevirin.
  • Sirke ile tavuk suyunu bir kapta karıştırdıktan sonra tavaya ilave edin. Tavanın dibine yapışan lezzetli bölümü spatula ile karıştırarak sosa katmayı ihmal etmeyin ve orta ateşte sosu yarı yarıya çektirin.
  • Tavada çektirdiğiniz sosa tavuk, 2’ye ve 4’e kesilmiş enginar kalpleri, siyah ve yeşil zeytini ekleyerek kapağı kapalı durumda kısık/orta ateşte 10 dakika pişirin.
  • Lime rendesi ve suyunu ilave edin ve maydanoz serptikten sonra servis edin.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık