IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen Elif.

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.Ocak.2024   #1
Çevrimdışı
Huzun.net
Sadece 4 Bezeyle Kıyır Kıyır Oklavasız Kat Kat Baklava..


Sadece 4 Bezeyle Kıyır Kıyır Oklavasız Kat Kat Baklava Tarifi'nin Malzemeleri
Şerbeti için;

1 litre su (5 su bardağı )
1 kilo şeker(5 su bardağı)
Yarım limon suyu
Hamuru için;

2 yumurta
75 gram margarin veya tereyağ(eritilmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ (1 çay bardağı)
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
Açmak için;

500-750gr kadar nişasta
Arasına;

200-250gr kadar kırılmış ceviz
Üzerine;

1 paket (250gr )margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ (az gelirse yarım su bardağı daha ekleyebilirsiniz Öncelikle şerbeti ocağa koymakla başlayalım. Şekeri suyu tencereye alıp ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkalım.
Ve kaynamaya başladıktan sonra 30-35 dk daha kaynasın. Koyu kıvamlı şurup kıvamında bir şerbetimiz olacak soğumaya bırakalım.
Daha sonra hamurumuzu yoğurmaya geçelim. Hamuru için yoğurdu sıvı yağı eritilmiş olan margarini yumurtayı kabımıza koyalım üzerine kabartma tozunu dökelim.
Kabartma tozunun üzerine limon suyunu ve sirkeyi koyalım köpürsün. Bir çimdik tuzumuzu da ekledikten sonra. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım.
Çok sert bir hamur olmasına gerek Yok. Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz hamurların üzerini bir mutfak beziyle örtelim.
İlk parçayı alıp çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açalım. Açtıktan sonra üzerine her yerinde hiç boş yer kalmayacak şekilde bol bol nişasta dökelim (ne kadar bol olursa o kadar çıtır olur baklavamız o yüzden bol bol atın. Az atarsanız hamur olur Kat Kat olmaz)
Daha sonra gözleme gibi katlayacağız hamurumuzu ama her katladığımız katın üzerini yine bolca nişastalıyoruz.
Katladığımız hamuru birdaha dört ucundan içe doğru katlıyoruz (resimlerde görüldüğü gibi) sonra kenara dinlenmeye alıyoruz üzerine bez örtüyoruz.
Diğer 3 bezeye de aynı işlemi uyguluyoruz. Açma işlemi bittikten sonra. İlk katladığımız hamuru alıyoruz. Merdaneyle açabildiğimiz kadar iyice açıyoruz.
Tepsiyi üzerine koyup tepsi boyutunda kesiyoruz. Kestiğimiz hamuru tepsiye koyuyoruz. Kenarlarında kalan hamurları da üzerine koyuyoruz. 2. Yufkayı da açıyoruz.
Aynı şekilde kesip hamurun üzerine koyuyoruz parçaları da üzerine koyuyoruz ve bu kata ceviz serpiyoruz. Diğer 3. Bezeyi de açıp kesip cevizli hamurun üzerine seriyoruz. Parçaları kesip yine üzerine koyuyoruz. Bu kata da isterseniz ceviz serpiyoruz biraz daha(ben serptim)
Diğer 4. Yufkayı da açıp kesiyoruz. Kenar parçalarını cevizlerin üzerine koyup kesilmiş yufkayı tepsinin üzerine kapatıyoruz. Ve istediğimiz şekilde kesiyoruz.
Üzerine margarini veya tereyağını eritiyoruz (tereyağ ise köpüklerini süzüp kullanıyoruz) dilimlenen baklavanın üzerine döküyoruz.
1 bardakta sıvı yağı da döküyoruz üzerine (yetmezse çok ıslanmamış olursa yarım bardak daha sıvı yağ dökebilirsiniz. Ve en fazla 180 derece fırında ağır ağır pişiriyoruz.
İsterseniz dereceyi biraz daha düşürebilirsiniz içinin de iyice pişmesi için. İyice kızarana kadar içi bol nişastalı olduğu için geç pişecektir o yüzden uzun sürede pişirin benimki 1 saatten fazla sürede pişti.
Piştikten sonra tatlı iyice soğuması için bekliyoruz. Şerbette aynı şekilde iyice soğumuş koyulaşmış olması gerekiyor. İkisi de soğuduktan sonra tatlıyı şerbetle buluşturuyoruz.
Ve dinlendikten şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz (şerbetini döktükten 5-6 saat içinde hazır olur tatlımız)
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 😋 kolay gelsin😉
Emre bunu beğendi.

Konu Elif. tarafından (14.Ocak.2024 Saat 04:06 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık