IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen iSTaNBuL34

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Aralık.2023   #1
Çevrimiçi
Dünya kadın hakları günü


5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan her daim ülkesinin ve milletinin yanında asil bir duruş sergileyen Türk Kadını; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında önemli başarılara imza atmıştır.

Evinde, tarlasında, fabrikasında üretime destek olan, istihdam oluşturan, farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandıran Türk kadını, Türkiye Yüzyılında da Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlamaya devam edecektir.

Başarılı kadınlarımızın sayısının her geçen gün hızla artıyor olması ve elde ettikleri başarılar; geleceği parlak, gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizdeki değişimin ve dönüşümün en somut örneğini oluşturmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gördesli Makbule, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi adını tarihe kazıyan kadın kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, bugüne kadar her alanda önemli başarılara imza atan, çalışkanlıkları ve fedakarlıklarıyla her zaman milletinin yanında olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.
Dünya kadın hakları günü kutlu olsun
BeSte bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 05.Aralık.2023   #2
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Cevap: Dünya kadın hakları günü


Emeğine yüreğine sağlık güzel bir paylaşım olmuş

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık