IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Aralık.2020   #1
Çevrimdışı
Kıble Yönünüzü Doğru Şekilde Bulun


Kıble Yönünüzü Doğru Şekilde Bulun

Kıble yönünüzü doğru şekilde tespit etmek ister misiniz? Veya kıbleyi nasıl bulurum? Online haritalar yardımıyla kıble yönü hattınızı doğru ve ücretsiz şekilde öğrenebileceğiniz bir çalışmayı sizlere tanıtmak istiyoruz. Zira namazın dışındaki farzlardan (şartlarından) birisi de istikbal-i kıbledir. Namazın sıhhati açısından bu şartın da yerine getirilmesi icap etmektedir.

Kıble Nasıl Bulunur şeklindeki sorularınızın cevabını burada bulacaksınız. Günümüz internet ve bilhassa Google Haritalar alt yapısını kullanarak kıble yönünüzü tespit edebileceksiniz. Bunun için altta kaynak olarak verdiğimiz kiblebulma.com adresine girmeniz yeterli. Buradan ister ülke / şehir seçimi yaparak devam edin isterseniz bulunduğunuz konumun kıble yönünü alın.

Bulunduğunuz yerin veya konumun kıble yönü hattı anlık olarak size verilecektir. Verilen bu hattı etrafınızdaki karineleri dikkate alarak kıble yönünüzü belirlemek için kullanacaksınız. İsterseniz bulunduğunuz konumun pusula için kıble açısı da verilmektedir. Verilen bu kıble açısını manyetik pusula veya cep telefonunuzdaki pusulaya uygulayarak da kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Bunun için pusulanın renkli iğnesini pusula bileziğindeki N (kuzey) ile çakışmasını sağlayın. Saat yönünde buradan aldığınız kıble açısını bulun. Kıble açısının gösterdiği yön sizin kıble yönünüzdür.

Kıble yönü hattınızı ve kıble açınızı öğrenmek için https://www.kiblebulma.com adresini kullanınız.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık