IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Eylül.2021   #1
Çevrimdışı
Yenilikçilik Nedir ?


Yenilikçilik Nedir ?





Yenilikçilik Nedir ?Türkçe yenilik veya yenilikçilik olarak çevrilen inovasyon anlamı günümüzde teknolojik bir buluş ya da icat olarak bilinmekle beraber tam olarak bu anlamı ifade etmemektedir. Yenilikçilikte temel olan esas, yapılan yenilik ve değişimlerin katma değerli olması ve bulunan ürün/hizmetin ticarileştirilebilmesidir.
Katma değer sağlamayan ve ticarileştirilemeyen icat veya buluşlar yenilikçilik olarak kabul edilmemekte. Yenilikçilik konusunda yanlış bilinen diğer bir esas ise daha önce var olmayan bir ürün, hizmet veya yöntem olması gerektiğinin sanılmasıdır. Eskiden var olan ürün hizmet veya yöntemler, bu ürün hizmet ve yöntemleri henüz uygulamayanlar için yenilikçilik olarak ifade edilmekteler.

Yenilikçilik sadece üretilen ürün veya hizmetlerle sınırlı değildir, bu ürün ve hizmetleri meydana getirebilmek için gerçekleştirilen tüm zaman ve faaliyetler için söz konusudur. Örneğin, üründe herhangi bir yenilik ve değişim olmasa dahi, bu ürünü farklı bir yöntemle satmak veya insan kaynakları yönetimi açısından yeni bir ücret ve performans yöntemi kullanmaya başlamak da yenilikçilik olarak ifade edilebilir.
Yenilikçilik bir işletmenin ürünlerinde, hizmetlerinde, kullandığı imalat ve satış yöntemlerinde meydana gelebilir. Bu açıdan yenilikçilik, uygulandığı alana göre değişik şekilde sınıflandırılabilir.

Kaynak: https://anindakredial.tk/yenilikcilik-nedir/
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık