IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Ekim.2023   #1
Çevrimiçi
İsrail, 4 gündür bomba yağdırdığı Gazze'yi enkaza çevirdi!


İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu, Gazze Şeridi'ndeki başta Er-Rimal Mahallesi olmak üzere birçok mahalle moloz yığını haline geldi. Evler, binalar ve kamu tesisleri yerle bir edildi, birçok aile başka bölgelere kaçmak zorunda kaldı. Filistin, saldırılarda 770 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını açıklarken, ölen İsraillilerin sayısı ise 900'ü geçti.

İsrail savaş uçakları 4 gündür Gazze Şeridi'ni yoğun bombardımana tutuyor. Başta Er-Rimal Mahallesi olmak üzere birçok mahalle enkaza dönüştü, bölgedeki yıkım korkunç boyutta.

MOLOZ YIĞININA DÖNDÜ
"Gazze Şeridi'nin en prestijli mahallesi" olarak anılan Rimal, İsrail savaş uçaklarının ev ve binaları yerle bir ederek, moloz ve demir yığınına çevirdiği bir yere dönüştü. Saldırıların ardından evlerinin durumuna bakmaya gelen bölge sakinleri yıkımın boyutu karşısında şaşkınlığa uğrarken, büyük bir şok ve üzüntü yaşadı.



CAMİ, OKUL VE KAMU BİNALARINI HEDEF ALIYORLAR
İsrail savaş uçakları günlerdir evlerin yanı sıra kamu binalarını, bakanlıkları, hizmet tesislerini, camileri ve okulları da hedef aldı. Tamamen yıkılmayan evler de aldığı büyük hasar sebebiyle artık oturulamaz hale geldi.



AİLELER KAÇMAK ZORUNDA KALDI, ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Bu saldırılar sonucunda bazı aileler başka bölgelere kaçmak zorunda kalırken bazı aileler de İsrail ordusunun evlerini derhal terk etmelerini istemesi üzerine erken saatlerde evlerinden çıktı. Filistin'den yapılan son açıklamaya göre saldırılarda 770 kişi hayatını kaybetti, 4 bin kişi yaralandı.

DENİZDEN DE SALDIRDILAR
Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı. Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.



  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık