IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Temmuz.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Abdulkadir Güllü




Abdulkadir Güllü
İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı

akademisyen, şair, yazar


1957 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Develi'de, lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. 1983 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında bu fakültenin Makine Eğitimi Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1988 yılında yüksek lisansını, 1995 yılında doktorasını tamamladı. 1996 ‘dan 2012 ’ye kadar Yrd. Doç. Dr. unvanı ile ve 2018’e kadar da Doç. Dr. Unvanı ile görev yaptı. Hâlihazırda Prof. Dr. olarak aynı üniversitede öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Abdulkadir Güllü evli olup üç kızı ile iki torunu vardır.

Güllü’nün yayımlanmış 15 adet teknik kitap çalışması yanında, 100 civarında bilimsel makale ve sunumu, 6 adet patenti bulunmaktadır. Bunların dışında; “İçimdeki Ayna”, “Mum Işığı”, “Bırak Desinler” ve “Bir Damla Deniz” isimli dört adet şiir kitabı yayımlanmıştır.

Güllü’nün yayım aşamasında kendisine ait güzel sözlerden oluşan bir çalışması, akrostişlerden oluşan bir çalışması, Kuran’ı Kerimden sosyal konuları ve mesajları içeren bir şiir kitabı çalışması ve ayrıca iki adet şiir kitabı çalışması tamamlanma aşamasındadır.

Güllü, İnsani Değerler Derneğinin kurucu üyesi olup aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Demokraside Birlik Vakfı Başkan vekilliği görevinin yanında, Teknik Eğitim Vakfı ve TÜBAV üyesidir.

Yazarın; fen bilimleri alanında yayımlanmış 15 adet teknik kitap çalışması, yedi adet patenti, 100 civarında bilimsel makale ve bildirisinin dışında sosyal içerikli olarak; “İçimdeki Ayna”, “Mum Işığı”, “Bırak Desinler”, “Bir Damla Deniz” ve “Şiir Diliyle Yüce Allah’ın En Güzel İsimleri ve Kur’ân’dan Yansımalar” isimli yayımlanmış beş adet şiir kitabı bulunmaktadır.


alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık