IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Haşimato hastalığı nedenleri, belirtileri ve tedavisi


Haşimato tiroidi olarak da bilinen haşimato hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde… Haşimato hastalığı nedir? Haşimato hastalığı nedenleri, belirtileri ve tedavisi…

Yorgunluk, kilo alımı, soğuğa karşı artan hassasiyet, konsantrasyon zorlukları, kabızlık, kas ağrısı, adet düzensizlikleri gibi belirtiler gösteren Haşimato hastalığı nedir? Haşimato hastalığı nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

HAŞİMATO HASTALIĞI NEDİR?

Bir kişinin bağışıklık sisteminin yanlışlıkla tiroid bezine saldırdığı ve hormon üretme kabiliyetini azalttığı (hipotiroidizm) otoimmün bir hastalıktır.

HAŞİMATO HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Haşimato hastalığına sahip birçok kişinin ilk başta semptomları yoktur. Hastalığın erken bir belirtisi, nefes almayı veya yutmayı potansiyel olarak engelleyebilecek tiroidin (guatr adı verilen) genişlemesi olabilir. Diğer belirti ve semptomlar yorgunluk, kilo alımı, ince ve kuru saçlar, eklem veya kas ağrısı, kabızlık, soğuk intoleransı ve / veya yavaş bir kalp atış hızını içerebilir. Hashimoto sendromlu kadınlar düzensiz adet dönemleri geçirebilir veya gebe kalmakta zorluk çekebilirler.

HAŞİMATO HASTALIĞI NEDENLERİ

Haşimato hastalığı, genetik ve çevresel faktörlerin kombinasyonundan kaynaklandığı düşünülen otoimmün bir hastalıktır. Bu faktörlerin bazıları tanımlanmıştır, ancak çoğu bilinmemektedir. Haşimato hastalığı olan kişilerin çeşitli tiroid antijenlerine karşı antikorları vardır. Antikorlar yanlışlıkla tiroidlere “saldırır” ve bu da bezin zarar görmesine neden olur.

Bazı genler, bağışıklık sisteminin vücudun kendi proteinlerini virüsler ve bakteriler veya diğer maddeler tarafından yapılan proteinlerden ayırmasına yardımcı olan human lökosit antijen (HLA) kompleksi olarak adlandırılan gen ailesi gibi Haşimato hastalığı için olası risk faktörleri gibi görünmektedir. Hastalığı olan diğer aile üyelerine sahip kişilerde de daha yaygındır. Bununla birlikte, genetik faktörlerin, bir kişinin bu sendromu geliştirme riski üzerindeki genel etkisi üzerinde küçük bir etkisi vardır. Risk altındaki kişilerde sendromu tetikleyebilecek genetik olmayan faktörler, seks hormonlarındaki değişiklikleri (özellikle kadınlarda), viral enfeksiyonları, yüksek kolesterolü, D vitamini eksikliğini, belirli ilaçları, iyonlaştırıcı radyasyona maruz kalmayı ve aşırı iyot tüketimini içerebilir.

Haşimato, kadınlarda, özellikle 40-60 yaşları arasındaki kadınlarda çok daha fazladır.


Haşimato, bağ dokusu hastalıkları, eklem hastalıkları (otoimmün artrit türleri gibi), anemi, adrenal yetmezlik, çölyak hastalığı ve tip 1 diabet mellitus gibi diğer otoimmün hastalıklarla ilişkilidir. Ayrıca, otoimmün hastalıkları olan kişilerde Haşimato gelişme riski daha yüksek görünmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık