IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı




TSK'nın kimyasal silah kullandığını öne süren Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK propagandası yapmak suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Fincancı ve TTB Merkez Konseyi görevden alınmaları talebiyle açılan davada da karar verildi. Mahkeme kararıyla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi görevden alındı.Mahkeme kararıyla TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevine son verildi.

TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ GÖREVDEN ALINDI
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle açılan davada karar verildi. Mahkeme, TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan olayda TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, katıldığı televizyon programında, TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı. Mehmetçiğin kimyasal silah kullandığını öne süren Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz." demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim'de Ankara'da sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Fincancı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp tahliye edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31'nci Asliye Hukuk Mahkemesinde göndermişti.

Kaynak:Haberler.com
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık