IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Eylül.2021   #1
DeLLy
Guest
Bacaklardaki sorunların tedavisi mümkün mü?


Çok kalın, çok ince, asimetrik ya da kıvrık bacaklar rahatsız edici bir görünüme neden olabilir ve özgüven kaybına neden olabilir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka bacak estetiği ile ilgili merak edilenleri sizler için derledi.


Bacaklarda bazı bölgesel estetik sorunları olduğundan bahsetmiştik. İnce bilekler ve çıkıntılı dizler gibi bacak estetiği sorunları bacağın tamamını kapsamaz. Birçok kadın bacaklarında iç kısmında boşluk nedenli çarpık bacak görünümü gibi sorunlar yaşamakta ve her istediğini giyememekten yakınmaktadır. Ancak günümüzde sadece kadınlar değil erkekler de vücut estetiğine büyük önem vermektedir.

Çarpık bacak tedavisi ve diğer bacak estetiği ameliyatları artık kadın ve erkeklerin daha fazla ilgisini çekiyor. Bacakların estetik açıdan uygunsuz görünmesi kişilerde psikolojik sorunlara yol açabilir.

Sıklıkla karşılaşılan sorunlar nelerdir?

- Çok ince ya da çok kalın bacaklar,

- Çarpık bacaklara sahip olunması,

- Asimetrik bacak görüntüsü,

- X bacak görüntüsü (dizlerin normalden fazla birbirine yakın olması),

- O bacak görüntüsü (dizlerin birbirinden uzaklaşması).

Birçok sağlık sorunu bacak şekil bozuklukları ile kendini gösterebilir. Çocukluk döneminde güneşe çıkmayan ve yeterli D vitamini almayan kişilerde bacak şekil bozuklukları görülebilir. Doğuştan olan bacak deformeleri de ameliyatla tedavi edilmesi gerekir. Çocuk felci hastalığına bağlı olarak (aşılanmamış çocuklarda ortaya çıkabilir) bacak şekil bozuklukları meydana gelebilir.


Çarpık bacaklara uygulanan tedaviler

Çarpık bacak, bacak kemikleri ya da yumuşak dokulardaki sorunlar sebebiyle olabilir veya bacaktaki orantısız yağ dağılımının bir sonucu olabilir. Genellikle çocukluk döneminde yetersiz D vitamini alımı neden olabilir. Her iki durumda da tedavi yağ transferi tercih edilir. Tedavi sırasında ihtiyaç duyulursa, aşırı yağ birikimini gidermek için liposuction ve diğer yöntemler kullanılacaktır. Yağ transferi ile tedavi genellikle ömür boyu sürer. Transfer tedavisi için vücudunda yeterli yağ olmayan hastalarda hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu kullanılır.


İnce bacaklara uygulanan tedaviler

İnce bacak estetiği çok zayıf bacaklara yöneliktir. Bunun için implantlar veya yağ transferleri kullanılır. Vücutta transfer işlemi için yeterli yağ yoksa implanta ihtiyaç duyulur. İmplantın boyutu kişinin ihtiyacına göre belirlenir ve ilgili alana yerleştirilir. Operasyon genel anestezi altında yapılır. Ameliyattan sonra 7 gün dinlenilmesi gereklidir. Bu sürenin sonunda hastanın yürümesi önerilir. İmplant ilk başta rahatsız edici olabilir ve alışması genellikle birkaç ay sürer. Yağ enjeksiyonları ise seans gerektirebilir. Her operasyon sonrası o bölgede yağın kalma süresi ve etkileri uzar.


Bacak inceltmek için uygulanan tedaviler

Bölgesel bacak yağları, yorucu egzersizlere ve diyet planına direnir, amaç uyluk veya baldırı eritmek, liposuction ile estetik tedavi olabilir. Tedavi yönteminde liposuction, yağ birikimi olan sorunlu bölgelere göre inceltilebilir. Operasyon öncesi planlanan liposuction bölgesi doğru pozisyonda işaretlenmelidir. Ardından ilgili bölgeye lokal anestezik içeren bir solüsyon enjekte edilerek yağın çözülmesi ve lokal uyuşma sağlanması sağlanır. Bu yöntemin alanında uzman hekim tarafından yapılması oldukça önemlidir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



(View-All Bu konuyu okuyan üyeler: 0
Görüntülenecek kayıt yok.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık