IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kalp Sağlığı İçin Yemekleri Nasıl Pişirmeli Ve Tüketmeli


Kalp Sağlığı İçin Yemekleri Nasıl Pişirmeli Ve Tüketmeli


Sağlıklı bir kalp için sağlıklı gıdalar tüketilmesi gerektiği artık bilinmektedir. Fakat sağlıklı bir kalp için en az bunun kadar önemli olan bir şey de besinleri sağlıklı bir şekilde pişirmek ve tüketmektir.
Peki sağlıklı bir kalp için yiyecekleri nasıl pişirmeli ve tüketmelidir?
1. Yiyecekleri pişirirken veya hazırlarken tam yağlı katkı maddelerinden uzak durulmalıdır. Mesela yiyeceğe süt eklenecek ise tam yağlı olanlar tercih edilmelidir. Yağsız süt eklemek daha faydalı olacaktır.
2. Kırmızı eti daha az tüketmelidir. Kızartılmış kırmızı etten uzak durulmalıdır.
3. Yemekleri pişirirken katı yağları eklemekten kaçınılmalıdır.
4. Bisküvi ve kraker gibi şeyler sağlık için faydalı gıdalar değildir.
5. Hamur işlerinden uzak durulmalıdır.
6. Yağ yönünden zengin et ürünlerini tüketmemeye ve yemeklerde kullanmamaya dikkat etmelidir.
7. Yiyecekler kızartılmış olarak tüketilmemelidir. Kızartılmış yiyecekler yüksek oranda zararlı yağ biriktirir. Örneğin patates, patlıcan, kabak gibi besinlerin kızartılması bunların çok fazla yağ çekmesine yol açar.
8. Mayonezden uzak durulmalıdır. Mayonez yerine yağsız veya az yağlı yoğurt tercih edilebilir.
9. Yoğurt yağsız veya az yağlı olarak tercih edilmelidir.
10. Peyniri tam yağlı tüketmek yerine az yağlı olanlarını tüketmek daha faydalıdır.
11. Yemeklere mümkün olduğunca az tuz eklenmelidir.
12. Yemeklerde çok fazla yağ kullanmamalı, yağ olarak az miktarda sıvı yağ kullanılmalıdır.
13. Et yemeği pişirirken et üzerindeki yağlı kısımlar alınmalıdır. Aynı şekle tavuğun da deri kısmı atılmalıdır.
14. Et ve balık ızgarada, fırında veya güveçte pişirilmeli veya haşlanmalıdır. Bunların kızartılması çok fazla yağ çekmelerine yol açar. Ayrıca balığa galeta unu eklenmesi de zararlıdır. Bu balığı daha yağlı yapar. Balık haşlanarak tüketilirse içindeki besin değeri de korunur.
15. Sebzelerdeki vitamini korumak ve sağlıklı bir pişirme alternatifi olarak buharda pişirmek iyi bir yöntemdir.
16. Patatesi haşlanmış olarak tükettiksen sonra patates vücut için önemli bir besin haline gelir. Önemli bir karbonhidrat kaynağıdır.
17. Yumurta önemli bir besin kaynağı olmakla birlikte içindeki sarı kısmı yönünden kolesterol kaynağı olabilmektedir. Bu bakımdan yumurtayı da çok fazla tüketmemek gerekir.
18. Yiyeceklerde yağlı soslar kullanılmamalıdır.
19. Yemeklere et veya kıyma koyulacak ise ekstradan yağ kullanılmayabilir.
20. Yiyeceklere un eklenecek ise kepekli un tercih edilmelidir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık