IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Ağustos.2022   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Kötü Anıları Silmek Mümkün Olacak


Kötü Anıları Silmek Mümkün Olacak

Toyama Üniversitesi'nde araştırmalar yapan bilim insanları, kötü anıları hatırlatan koku ve sesleri beyinden silmenin yolunu buldu.

Japonya'da fareler üzerinde araştırmalar gerçekleştiren bilim insanları, koku ve ses gibi faktörlerin beyni uyarması sonucu hatırlanan kötü anıları engellemeyi başardı.

Sevdiğiniz kişinin parfüm kokusunun size onu hatırlatması sonucu oluşan öfke gibi, birbirleriyle örtüen olumlu ya da olumsuz hisler, beynin kötü hatıraları anımsamasına ve bunun sonucunda psikolojik değişimlere neden olabiliyor. Bilim insanları, farelerde yarattıkları iki yeni anıyı önce üst üste bindirdi, daha sonra ise silmeden parçalara ayırdı.

Yayınlanan aratırma sonuçlarına göre kötü anılar, fareleri tatlandırıcı yemeye yöneltti. Fareler her tatlandırıcı yediğinde ise hasta hissetmelerini salamak için lityum klorür enjekte edildi. Birkaç gün sonra ise aynı fareye duyduğu bir ses sonrası elektro şok verilerek kötü bir anı daha oluturuldu.

Bir sonraki adımda ise fareye sakarin içeren yiyecek verilirken elektro şok öncesi duyduğu ses tekrarlandı. Bu, farenin iki hatıra arasında bağlantı kurmasını saladı. Kötü hatıralara ait bu katmanlar, insan beyninde travma sonrası stres bozukluğu nedeniyle ortaya çıkıyor. Araştırmada farelerde optogenetik lazerlerle yapılan tedavi sonucu, bu kötü anıların yok edilebildiği görüldü. Fareler, elektro şok ve hastalık anılarını ayrı ayrı hatırlamalarına rağmen, tatlandırıcıyı yediklerinde durmayı bıraktılar.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık