IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Okul Öncesi Eğitim Programının Çocuğa Kazandırdıkları


Okul öncesi eğitim programına dâhil olan bir çocuk, öncelikle kendi yemeğini yemek ve tuvalet ihtiyacını gidermek gibi temel öz bakım becerilerini öğrenir. Eğitimin devam eden sürecinde ise çocukların bilişsel ve zihinsel becerileri artar, dil becerileri gelişir ve kendilerinin daha rahat ifade ederler. Ayrıca çocuklar bu dönemde ilk defa evden ayrılarak sosyalleşeceği için arkadaşlık ilişkilerinde nasıl davranması gerektiğini de öğrenir.



Aynı zamanda sorumluluk bilinci yavaş yavaş gelişen çocuk, kendisini kontrol etmeyi, paylaşmayı ve başkalarının haklarına saygılı olmak gibi toplum içinde yaşamanın kurallarını da öğrenir. Bununla birlikte iyi bir okul öncesi eğitim programında mutlaka çocuğun fiziksel becerilerini geliştirebileceği oyun alanları, spor alanları ve eğitici oyuncaklar mutlaka yer almalıdır. Bu sayede bedenini tanıyan çocuğun büyük ve küçük kaslarıyla birlikte motor özellikleri de gelişir.



Yeni nesil çocuklar için okul öncesi eğitim programlarında yabancı dille tanışmaları artık bir gereksinimdir. Bu noktada anaokulu İngilizce eğitimi için doğru bir zamandır. Bunun yanı sıra okul öncesi dönemde matematik eğitimi de bu tür eğitim programlarını ön plana çıkaran özellikler arasındadır. Çocukların matematiği sevmesi, başarabildiğini görmesi iler ki eğitim - öğretim aşamaları için çok büyük bir yatırım olacaktır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık